ŠIŠI MAJSTOR / Šarić debitirao u novom dresu i oduševio, tribine su eruptirale kada je ušao: Babo opet briljirao, ali i izgubio

Image
Foto: Profimedia

Dario Šarić debitirao je za novi klub, dok je Bojan Bogdanović ponovno odigrao sjajnu utakmicu

16.2.2023.
8:40
Profimedia
VOYO logo

Noćas je u NBA ligi odigrano deset utakmica, a hrvatsku javnost najviše je zanimala ona Oklahoma City Thundera i Houston Rocketsa. Naime, Dario Šarić je posljednjeg dana prijelaznog roka razmijenjen u Thunder za Dariusa Bazleyja te je noćas odigrao svoju prvu utakmicu u novom dresu i odradio je uspješan debi.

Image
ŽIVOT JE BORBA /

Šiši je ponovno bio žrtva okrutnog posla zvanog NBA: Što čeka našeg košarkaša i ima li budućnost 'preko bare'?

Image
ŽIVOT JE BORBA /

Šiši je ponovno bio žrtva okrutnog posla zvanog NBA: Što čeka našeg košarkaša i ima li budućnost 'preko bare'?

Zanimljivo, kada je Šiši prvi put ulazio na teren, tribine su eruptirale. Komentator iz dvorane je pročitao njegovo ime, a navijači su ga oduševljeno dočekali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odradio je Dario sjajan debi, a njegova momčad pobijedila je 133:96. Šiši je svoje prve poene postigao nakon skoka u napadu, a susret je završio s 12 poena i pet skokova. Gađao je 4/6 iz igre te 1/3 za tricu te je pogodio sva svoja tri bacanja. Bio je i najbolji strijelac s klupe svoje momčadi. Thunder je predvodio Shai Gilgeous-Alexander s 29 poena i šest asistencija, dok je kod poraženih najbolji bio Jabari Smith Jr. s 15 poena i devet skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jokić slavio protiv Dončića, Babo briljirao, ali ostao bez pobjede

U balkanskom dvoboju Nikola Jokić i njegovi Denver Nuggetsi svladali su Luku Dončića i Dallas Maverickse 118:109. Srpski centar odigrao je poprilično neobičnu utakmicu: Uzeo je svega devet šuteva, ali je zato upisao triple double, susret je završio s 14 poena, 13 skokova i deset asistencija. Dallas je igrao bez Kyrie Irvinga, a Dončićevih 37 poena i devet asistencija nije bilo dovoljno za pobjedu. Kod Nuggetsa je šest igrača bilo dvoznamenkasto, a predvodio ih je Jeff Green s klupe s 24 poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Boston Celticsi su svladali Detroit Pistonse 127:109, a slobodno možemo reći da je u Detroitu sve po starom. Oni su upisali novi poraz, a naš Bojan Bogdanović je ponovno briljirao s 28 poena i pet skokova. Iz igre je gađao sjajnih 12/17, dok je iza linije za tri poena pucao 1/3. Ipak, Jayson Tatum je briljirao s 38 poena, devet skokova i sedam asistencija te je Boston ponovno pokazao zašto su ponajbolja momčad lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Philadelphia 76ersi su svladali Cleveland Cavalierse 118:112 na krilima Joela Embiida koji je ubacio 29 poena, uhvatio 14 skokova, podijelio pet asistencija te je imao dvije ukradene lopte i jednu blokadu. James Harden je susret završio s 19 poena i 12 asistencija. Cavsi su u jednom trenutku gubili 28 poena, uspjeli su se vratiti, ali ne i preokrenuti. Njih je predvodio Donovan Mitchell s 33 poena i po pet skokova i asistencija.

Los Angeles Lakersi su po prvi puta zaigrali s najjačom petorkom otkako su ove zime doveli D'Angela Russella, Malika Beasleyja i Jareda Vanderbilta. Svladali su New Orleans Pelicanse 120:102, a predvodio ih je Anthony Davis s 28 poena, deset skokova i pet asistencija. LeBron James se vratio na teren i ubacio 21 poena uz šest skokova i isto toliko asistencija, dok je Russell dodao 21 poen i sedam asistencija. Brandon Ingram je ubacio 25 poena kod poraženih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Charlotte Hornetsi su svladali San Antonio Spurse 120:110, a do pobjede ih je vodio LaMelo Ball s 28 poena, 12 skokova i deset asistencija. Indiana Pacersi su pobijedili Chicago Bullse 117:113 na krilima Buddyja Hielda koji je ubacio 27 poena. New York Knicksi su bili bolji od Atlanta Hawksa 122:101, a Julius Randle je ubacio 25 poena i uhvatio 11 skokova. Brooklyn Netsi su pobijedili Miami Heat 116:105, a čudesnu utakmicu odigrao je Mikal Bridges koji je ubacio 45 poena, uhvatio osam skokova i podijelio pet asistencija. Memphis Grizzliesi su pobijedili Utah Jazzere 117:111, a čak je tri igrača ubacilo više od 20 poena. Jaren Jackson Jr. je ubacio 26 poena, Desmond Bane 24, a Ja Morant 20 poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo