Veliki preokret Dennisa Rodmana: 'Žao mi je, osramotio sam puno ljudi'

Umirovljeni američki košarkaš Dennis Rodman (52) ispričao se zbog komentara danih o Kennethu Baeu, američkom misionaru zatočenom u Sjevernoj Koreji.

9.1.2014.
10:48
VOYO logo

Dan nakon što je otpjevao 'Sretan rođendan' sjevernokorejskom diktatoru Kim Jong Unu i predvodio momčad sastavljenu od bivših NBA igrača u prijateljskoj utakmici protiv Sjeverne Koreje, Rodman se ispričao zbog neprimjerenih izjava u e-mailu poslanom Associated Pressu.

"Želim se ispričati. Preuzimam punu odgovornost za svoje postupke. Bio je to jako stresan dan. Neki od mojih suigrača su odlazili zbog pritiska obitelji i poslovnih suradnika, te su se moji snovi o košarkaškoj diplomaciji brzo raspali. Pio sam. To nije isprika, ali u trenutku intervjua bio sam uzrujan i shrvan. To nije isprika, ali je istina. Prvo se želim ispričati obitelji Kennetha Baea. Želim se ispričati svojim suigračima i menadžmentu. Osramotio sam puno ljudi. U ovom bih trenutku trebao znati bolje nego davati političke izjave. Iskreno mi je žao", poručio je Rodman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši košarkaš Detroita, San Antonija i Chicaga žestoko je kritiziran u SAD-u jer nije iskoristio svoj utjecaj kod sjevernokorejskog diktatora kako bi pomogao Baeu, misionaru slabog zdravlja koji je pritvoren u Sjevernoj Koreji zbog 'zločina protiv države'.

U razgovoru za CNN u utorak Rodman je implicirao da je Bae sam kriv jer je završio iza rešetaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo