Povratak Repeše? / Reprezentacija ostala bez izbornika: Veljko Mršić napustio klupu

Image
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Hrvatska košarkaška reprezentacija i Željko Mršić sporazumno su postigli dogovor o međusobnom prekidu suradnje.

19.1.2022.
10:37
Marko Lukunić/PIXSELL
VOYO logo

Veljko Mršić nakon skoro tri godine na klupi košarkaške reprezentacije više neće biti izbornik Hrvatske. Tu odluku sporazumno su donijeli Hrvatski košarkaški savez i Mršić.

Prvu utakmicu na klupi Hrvatske Mršić je vodio u svibnju 2019. godine na NBA ljetnoj ligi, a nakon toga je vodio reprezentaciju kroz kvalifikacije kroz Europsko prvenstvo. Međutim, nije se uspio kvalificirati na Olimpijske igre u Tokiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatski košarkaški savez se zahvaljuje g. Mršiću na uloženom vremenu i golemom trudu, na doprinosu u nastojanjima koja su stremila jačanju hrvatske košarke i svakako na vrlo korektnoj suradnji. Ovim putem bih mu poželio puno uspjeha u budućim poslovnim angažmanima“, izjavio je predsjednik HKS-a Stojko Vranković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povodom raskida ugovora oglasio se i Mršić, koji se zahvaljuje reprezentaciji HKS-u.

"Nakon gotovo tri godine dobre suradnje zahvaljujem Hrvatskom košarkaškom savezu na ukazanom povjerenju koje je rezultiralo uspješnim plasmanom reprezentacije na Europsko prvenstvo, što je i bilo definirano kao primarni cilj," rekao je Mršić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao moguće zamjene spominju se Jasmin Repeša, Žan Tabak, Josip Sesar i Damir Mulaomerović. Problem kod Mulaomerovića je što je trenutno trener Cedevite, a izbornik Hrvatske više ne smije popunjavati i trenersku ulogu u klubu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo