'Razočaran sam, tužan i odlazim kao luzer! Ne vraćam se u Hrvatsku!'

'U Kragujevcu su nas oštetili Crnogorci jer favoriziraju Budućnost, Srbi sude tako da pomognu svojim klubovima, Slovenci štite Olimpiju.

5.3.2013.
7:58
VOYO logo

Nakon što je Cedevita u posljednjem odigranom kolu ABA lige izgubila gotovo dobivenu utakmicu od Partizana, igrači i uprava hrvatskog doprvaka podivljali su okrivivši suce za neviđenu krađu.

Odmah poslije utakmice trener Cedevite Aleksandar Petović podnio je ostavku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Razočaran sam, tužan i odlazim kao luzer!", istaknuo je Aco i dodao:

"Znam da sam to već jednom rekao, ali više neću pogriješiti i vratiti se u Hrvatsku. Ne pada mi na pamet preuzeti klub u Hrvatskoj ili ABA ligi. Ostajem u reprezentaciji BiH, a klub ću voditi tamo gdje će me poštivati. Ni u Hrvatskoj nisam katastrofalan trener kako se tvrdi posljednjih godina. Ne poštuju me iako sam u našoj košarci 35 godina, a od toga 23 trener."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aco je potom prokomentirao spornu utakmicu:

"Protiv nas je odsvirano 25 odluka, a utakmicu je odlučila jedna lopta. Imam daljinski upravljač i ne treba mi analiza Davorina Nakića ili Ede Tartaglie. Financijski sam neovisan i mogu slobodno pričati. Više nije važno radi li se o Muhviću, Radoviću ili nekom drugom... Kad mi se pakosti događaju i na klupi Zadra i u prvom mandatu u Cedeviti, onda to ne može biti slučajnost. Pametnome dosta. Da smo dobili Cibonu, sigurno ne bismo izgubili tri posljednje utakmice."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što se tiče Partizana, dosudili su mi tehničku pogrešku nakon očiglednog auta za nas, bez upozorenja, a nisu svirali ni prekršaj na Wrightu u posljednjoj sekundi. U Kragujevcu su nas oštetili Crnogorci jer favoriziraju Budućnost, Srbi sude tako da pomognu svojim klubovima, Slovenci štite Olimpiju. Sve je to jedna gusto isprepletena interesna mreža. Nemojte misliti da sve trpam u isti koš. Sa sucima poput Beloševića, Jovčića, Boltauzera otišao bih i na kraj svijeta."

"Ne bježim od svoje odgovornosti, previše je sličnih poraza da u njima ne bi bilo niti trenerske krivice, ali naše rezultate uvjetovale su i ozljede. Zbog njih se nismo stabilizirali na poziciji playmakera i zbog njih smo padali u završnicama. Tomas, koji može biti lider samo kad je fizički spreman, i dalje ne trenira zbog ozljede, nego samo igra utakmice", zaključio je Petrović u razgovoru za Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo