PRVACI ODIGRALI UTAKMICU SA GOTOVO 300 KOŠEVA: / Prije dva dana Harden je ubacio 57 poena, sad je otišao korak dalje

Image
Foto: AFP, Sean M. Haffey
Image
Foto: AFP, Sean M. Haffey

Golden State je u utakmici bez produžetka svladao New Orleans 147-140

17.1.2019.
8:25
AFP, Sean M. Haffey
VOYO logo

James Harden nastavlja ispisivati povijest NBA lige brojkama koje djeluju u potpunosti nestvarno. Samo dva dana nakon što je ubacio 57 poena u pobjedi protiv Memhisa, Harden je ubacio 58 uz deset poena i šest skokova. Ipak, bez Chrisa Paula i Clinta Capele, dvojca itekako bitnog za nastojanja Houston Rocketsa, Hardenova momčad upisala je poraz koji je stigao u produžetku s konačnih 142-145.

Hardenovo ludilo

Dva poena ostao je Harden udaljen od osobnog rekorda karijere, a brojke koje postiže u posljednje vrijeme uistinu su impresivne. Naime, u posljednje dvije utakmice kombinirano je postigao 115 poena što taj učinak stavlja na treće mjesto postignuća kakvih je u posljednjih 30 godina bilo samo dva. Samo su Michael Jordan i Kobe Bryant ubacili više, točnije 118 koševa, a igrač Lakersa je u te dvije utakmice stavio i onu protiv Toronta kad je ubacio 81 poen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

PHOENIX, AZ - NOVEMBER 16: James Harden #13 of the Houston Rockets handles the ball during the first half of the NBA game against the Phoenix Suns at Talking Stick Resort Arena on November 16, 2017 in Phoenix, Arizona. The Rockets defeated the Suns 142-116. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Christian Petersen/Getty Images/AFP

Još nevjerojatnije, u posljednje dvije utakmice Harden je imao 33 ubačaja, a svi oni stigli su iz situacija koje je kreirao sam. Nitko od njegovih suigrača nije upisao pritom asistenciju. Postao je Harden jedini igrač u NBA ligi u posljednjih dvadeset godina koji je imao više utakmica sa 16+ ubačaja ostvarenih bez asistencija suigrača. Zadnji put je loptu od suigrača za ubačaj primio u nedjelju protiv Orlanda kada mu je dodao Clint Capela.

Rekord Rocketsa

U posljednjih 20 utakmica Harden je na prosjeku od 41,2 poena, a bila mu je ovo trinaesta utakmica karijere u kojoj je ubacio minimalno 50 poena. Prestigao je time LeBrona Jamesa na listi vodećih kad su aktivni igrači u pitanju. Usput, serija njegovih utakmica s 30+ koševa sada je na brojci osamnaest.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do 58 poena Harden je stigao gađavši 16 od 34 iz igre (trica 5-19) i 21 od 23 sa crte slobodnih bacanja. Njegovih pokušanih 19 trica dio su novog rekorda NBA lige. Naime, Houston ih je ispalio čak 70 (pogodili 23).

Statistici dodajmo i to da je Houston u posljednjih pola minute osnovnog dijela utakmice ušao sa šest poena prednosti, ali i prvi put u povijesti kluba takvu utakmicu izgubio. Dosad su bili na 682-0. Niz je prekinut nakon što su Spencer Dinwiddie (33 koša) i još trojica ubacila 20 ili više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Warriors – Pelicans 147-140

Aktualni prvaci Golden State Warriorsi stigli su do nove pobjede nakon što su svladali New Orleans Pelicansi u šuterskoj večeri koja je okončana rezultatom 147-140. Blistao je Stephen Curry (41 poen, trica 9-17), 30 poena uz 15 skokova dodao je Kevin Durant pa Pelicansima četvorica koja su prebacila 20 poena nisu mnogo značila. Anthony Davis bio je prvo ime poražene momčadi sa 30 koševa, 18 uhvaćenih lopti i sedam asistencija.

Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

HOUSTON, TX - MAY 14: Kevin Durant #35 and Stephen Curry #30 of the Golden State Warriors react after a play in the third quarter against the Houston Rockets in Game One of the Western Conference Finals of the 2018 NBA Playoffs at Toyota Center on May 14, 2018 in Houston, Texas. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Ronald Martinez/Getty Images/AFP

Curry je ovom utakmicom postao prvi košarkaš u povijesti NBA lige koji je na tri utakmice u nizu ubacio minimalno osam trica, a srušen je i rekord lige po broju ubačenih trica. Warriorsi su ih ubacili 24, Pelicansi 19 za rekordnih 43 ukupno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žižić iskoristio minutaža

Cleveland Cavaliersi upisali su novi poraz, a izdvojiti treba dobru igru Ante Žižića. Za 26 minuta je ubacio 16 poena i imao osam skokova i dvije blokade u 112-129 porazu od Portlanda za koje je Jusuf Nurkić stigao do triple-doublea u koji je ugradio po deset poena, skokova i asistencija.

NBA liga, rezultati:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Detroit Pistons - Orlando Magic 120-115 (produžetak) Boston Celtics - Toronto Raptors 117-108 Houston Rockets - Brooklyn Nets 142-145 (produžetak) Memphis Grizzlies - Milwaukee Bucks 101-111 Dallas Mavericks - San Antonio Spurs 101-105 Portland Trail Blazers - Cleveland Cavaliers 129-112 Golden State Warriors - New Orleans Pelicans 147-140 LA Clippers - Utah Jazz 109-129

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo