PRESKOČIO I LEGENDARNOG GALISA: / Parker postao rekorder Eurobasketa

Image
Foto: AFP

Zabivši prvi koš na utakmici protiv Poljske, francuski reprezentativac Tony Parker postavio je vrijedan rekord. Postao je najbolji strijelac u povijesti Eurobasketa!

7.9.2015.
21:43
AFP
VOYO logo

Na ljestvici je pretekao legendarnog Grka Nikosa Galisa koji je na kontinentalnim smotrama zabio 1030 poena. Na prošloj utakmici protiv BiH, Parker je izjednačio taj rekord, a sad je i nadmašio grčkog "boga košarke" odigravši ukupno 59 utakmica na europskim prvenstvima.

Parker prvak 2013., Galis 1987.

Oba košarkaša odvela su svoje reprezentacije do trona. Galis je s Grcima bio europski prvak 1987., godine, dok je to Parkeru uspjelo na prošlom Eurobasketu u Sloveniji, kad je također svojoj reprezentaciji donio prvo zlato na tom natjecanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, Galis za razliku od Parkera, nije igrao u NBA ligi, iako je bio vrlo blizu Boston Celticsa, a kasnije je legendarni Red Auerbach njegov nedolazak u taj klub prozvao svojom "najvećom pogreškom u karijeri".

Tony Parker u San Antoniju četiri puta bio NBA prvak, a 2007. godine proglašen je MVP-jem finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Djeca Zadra'

Nedavno su Francuzi objavili film ''Djeca Zadra' o svojoj najuspješnijoj košarkaškoj generaciji u povijesti, koja je svoju prvu veliku medalju osvojila 2000. godine na juniorskom prvenstvu Europe u Zadru pobijedivši tad u finalu Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za kraj, spomenimo i kako su aktualni europski prvaci upisali su i treću pobjedu u skupini A EuroBasketa, porazili su Poljsku 69-66 i tako osigurali prolaz u nokaut fazu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo