ZAVRŠNICA / Poznati svi polufinalisti Superkupa regionalne ABA lige: Zadar nije imao šanse protiv Budućnosti

Image
Foto: Sime Zelic/Pixsell

Košarkaši Studentskog centra posljednji su sudionici polufinala Superkupa regionalne ABA lige

18.9.2023.
23:42
Sime Zelic/Pixsell
VOYO logo

Košarkaši Studentskog centra posljednji su sudionici polufinala Superkupa regionalne ABA lige nakon što su u četvrtfinalu porazili FMP sa 93-75.

Image
SJAJNA UTAKMICA /

Ovosezonska senzacija iz Španjolske misli ozbiljno: Zabili četiri, jedini uz Real i Barcelonu nemaju poraz

Image
SJAJNA UTAKMICA /

Ovosezonska senzacija iz Španjolske misli ozbiljno: Zabili četiri, jedini uz Real i Barcelonu nemaju poraz

Momčad iz Podgorice je nakon prve četvrtine imala devet koševa prednosti (24-15) i do kraja susret više nije ispuštala prednost. U jednom trenutku Studentski centar je imao i 24 koša viška (80-56).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Crnogorski sastav su do pobjede predvodili hrvatski košarkaš Tomislav Ivšić, Crnogorac Nikola Pavličević, te Amerikanac Aubrey Dawkins sa po 13 koševa. Za pobjedničku ekipu je nastupio i hrvatski košarkaš Mateo Drežnjak postigavši 11 koševa, dok se Borna Kapusta nije upisao među strijelce. Na drugoj strani najefikasniji je bio Amerikanac Nate Watson sa 15 koševa.

Studentski centar će u polufinalu igrati protiv gradskog suparnika Budućnosti koja je slavila protiv Zadra sa 70-58. Zadranima sada slijedi razigravanje za plasman od 5. do 8. mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budućnost su do pobjede predvodili Mckinley Wright sa 11 koševa, te Jacorey Williams, Andrija Grbović, te Colbey Ross sa po 10 koševa. Kod Zadra najefikasniji su bili Dario Drežnjak sa 14, Marko Ramljak i Lovro Mazalin sa 11 koševa.

Dodajmo kako trener Danijel Jusup na put u Podgoricu nije poveo najboljeg igrača, MVP-ja ABA lige protekle sezone, Luku Božića zbog viroze, pa zadarski strateg nije želio ništa riskirati pred početak regularne sezone ABA lige u kojoj će Zadrani 30. rujna ponovo gostovati kod Budućnosti VOLI u Podgorici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom polufinalu igrat će Partizan i Igokea. Partizan je svladao Megu sa 89-78. Kod Partizana najefikasniji su bili James Nunally s 13, Frank Kaminsky s 12, PJ Dozier s 11 te Uroš Trifunović, Kevin Painter i Zack Leday sa po 10 poena. Kod Mege bolji od ostalih bio je Andrija Jelavić s 21 košem, a pratio ga je Nikola Đurišić s 14 poena.

U drugom susretu Igokea je pobijedila Cedevita Olimpiju sa 75-65. Igokeu su doveli do pobjede Nikola Tanasković sa 14 i Dragan Milosavljević sa 13 poena, dok su Marko Joshilo i Nikola Marić ubacili po deset poena. U momčadi Cedevite Olimpije najbolji je bio Hrvat Karlo Matković koji je ubacio 21 koš uz 12 skokova. Uz njega, jedini s dvoznamenkastim učinkom u poraženoj momčadi bio je Jaka Blažič sa 16 poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi ABA Superkup je održan u Baru na početku sezone 2017/18. kada je trofej osvojila Cedevita porazivši u finalu Budućnost VOLI 78-69.

Sljedeće sezone u Laktašima Crvena zvezda je u finalu bila bolja od Budućnost VOLI rezultatom 89-75. Treće izdanje se održalo u Zagrebu 2019. godine kada je Partizan u finalu slavio protiv Cedevite Olimpije (99-77).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovogodišnje izdanje u Podgorici bit će prvo nakon pauze uzrokovane pandemijom Covid-19.

Na turniru je trebalo sudjelovati osam najboljih momčadi iz prošle sezone, međutim Crvena zvezda je odbila sudjelovati, a umjesto nje pozivnicu je dobila Igokea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BKFC 50 iz Denvera ekskluzivno gledajte 23. rujna na streaming platformi Voyo

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo