Potresno priznanje NBA zvijezde: ‘Bio sam bolestan. Htio sam se ubiti’

Američki košarkaš Stephon Marbury nekoć je bio jedan od najboljih bekova najjače košarkaške lige svijeta, NBA lige. Danas su najbolji dani daleko iza njega, iako je još uvijek igrački aktivan u redovima Beijing Ducksa.

Tijekom impresivne NBA karijere Marbury je igrao za Minnesotu, New Jersey, New York i Boston, a ukupno je na prosjeku od 19.3 koša i 7.3 asistencije.

Može se pohvaliti i dvama nastupima na NBA All Star utakmicama 2001. i 2003. godine. U Kinu se Marbury otisnuo u siječnju 2010. godine kada je potpisao za Shanxi Zhongyu Brave Dragonse, da bi preko Foshan Dralionsa stigao u aktualni klub. U razgovoru za HBO Marbury je otkrio kako je poslije smrti oca 2007. godine i nakon propasti tvrtke za prodaju tenisica pomišljao i na oduzimanje vlastitog života.

“Htio sam umrijeti. Bilo je dana kad sam se htio ubiti. Nije se radilo o košarci. Radilo se o meni. Bio sam bolestan i depresivan”, rekao je Marbury.

//www.youtube.com/embed/yA6z5P1Eqok

Život u Kini ga je preporodio u potpunosti.

“Kad ti govore da si gubitnik, da ne možeš pobijediti niti ništa napraviti, a zatim se preseliš na mjesto gdje te svi vole, zapitaš se: ‘Zašto bih se vraćao tamo gdje su me mrzili?’

Povratak na Net.hr