POKOREN JE BEOGRAD: / Zagrepčani nakon velike drame srušili Zvezdu!

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Košarkaši Cedevite u velikom su derbiju 18. kola regionalne ABA lige kao gosti u Beogradu svladali Crvenu zvezdu s 80:79 (22:16, 12:21, 18:26, 28:16).

4.1.2016.
20:04
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Cedevita je tako i u drugom međusobnom susretu ove sezone svladala Crvenu zvezdu, u listopadu je u Zagrebu bilo 74:72, a junak je ponovno bio Jacob Pullen koji je sjajno odigrao završnicu. Pullen je na ulasku u posljednju minutu pogodio polaganje za 79:76, a nakon trice Gudurića za izjednačenje, Cedevitin je Amerikanac pet sekundi prije kraja izborio dva slobodna bacanja. Pogodio je prvo, promašio drugo, a u preostalom vremenu očajnički pokušaj Kinseyja za preokret nije bio uspješan.

Briljirali Pullen i Bilan

Cedevita je sredinom četvrte četvrtine zaostajala za 11 koševa (58:69), a tada je zaigrala pokretljivije u obrani, zaustavljen je protok lopte prema domaćim centrima, a to je uz precizne Pullena i Bilana u napadu donijelo veliki preokret. Jacob Pullen ubacio je 24, a Miro Bilan 19 koševa za Cedevitu, dok su kod Crvene zvezde najbolji bili Quincy Miller s 19 i Maik Zirbes sa 17 ubačaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon 18 kola Cedevita ima omjer pobjeda i poraza 15-3, dok je Crvena zvezda pala na 13-5. Na vrhu je Budućnost sa 16-2. Zagrepčani su ovom pobjedom napravili veliki korak preme prednosti domaćeg parketa u eventualnim dvobojima protiv Zvezde u doigravanju, a zadržali su izglede i za prvo mjesto u osnovnom dijelu sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo