POBJEDA KAO NEMOGUĆA MISIJA: / Hrvatski košarkaši nisu se proslavili

Image
Foto: AFP, Hannah Foslien

Trojica hrvatskih košarkaša dobila su minutažu u utakmicama NBA lige igranima u noći na srijedu, a klubovi za koje nastupaju upisali su nove poraze.

9.3.2016.
9:17
AFP, Hannah Foslien
VOYO logo

Brooklyn Netsi Bojana Bogdanovića poraženi su na gostovanju kod Toronto Raptorsa 99:104, a hrvatski reprezentativac sudjelovao je 32 minute u 46. porazu svoje momčadi u 64. utakmici sezone. U krugu hrvatskih košarkaša koji su igrali, sakupio je najviše minuta i najbolji učinak. Ubacio je 12 poena (šut 5-9), te imao pet skokova i po dvije asistencije, osvojene i izgubljene lopte.

Rudež bez poena

Jednako je neuspješan na gostovanju bio i Orlando Magic koji je poslužio Los Angeles Lakersima da stignu do vezanih pobjeda, što im se ove sezone baš i ne događa često. Lakersi su slavili tek 14. puta ove sezone, a u utorak je bilo 107:98 uz 27 poena i nekoliko sjajnih poteza D'Angela Russella. U sastavu Orlanda nešto manje od 16 minuta odradio je Mario Hezonja i iskoristio ih za šet poena koji su stigli nakon 2-6 iz igre. Jednu je loptu pod obručima uhvatio, jednu izgubio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedini domaći, pritom i najuvjerljiviji poraz u večeri što se hrvatskih igrača tiče, pretrpio je Damjan Rudež, odnosno njegovi Minnesota Timberwolvesi. Očekivano su do pobjede 116:91 stigli San Antonio Spursi predvođeni učinkom LaMarcusa Aldridgea (29 ubačenih koševa, sedam skokova, četiri blokade. Rudež je odigrao nešto manje od sedam minuta u dvadesetom porazu kluba u 65. utakmici sezone. Jedini pokušaj ubačaja je promašio, a imao je dva skoka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NBA liga, rezultati:

Toronto Raptors - Brooklyn Nets 104-99

Minnesota Timberwolves - San Antonio Spurs 91-116

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Denver Nuggets - New York Knicks 110-94

Utah Jazz - Atlanta Hawks 84-91

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Portland Trail Blazers - Washington Wizards 116-109 (produžetak)

LA Lakers - Orlando Magic 107-98

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo