ČUDESNI SLOVENAC / Ozlijeđeni Dončić vodio Dallas do pobjede u prvoj utakmici finala

Image
Foto: Profimedia

Dončić je igrao s natečenim lijevim zglobom i krvavim desnim koljenom, a do kraja utakmice prokrvarilo mu je i lijevo koljeno

23.5.2024.
8:19
Profimedia
VOYO logo

Dallas Mavericksi pobijedili su Minnesotu 108:105 u prvoj utakmici finalne serije Zapadne konferencije NBA lige i poveli 1:0.

Image
SVE IH JE ZABRINUO /

Jokić nakon ispadanja u NBA doigravanju šokirao Srbiju: 'Ne znam hoću li na Olimpijske igre...'

Image
SVE IH JE ZABRINUO /

Jokić nakon ispadanja u NBA doigravanju šokirao Srbiju: 'Ne znam hoću li na Olimpijske igre...'

Prvo ime Dallasa bio je Luka Dončić koji je bio najefikasniji s 33 poena uz osam asistencija, 6 skokova, jednu blokadu i tri ukradene lopte. Od 33 poena čak je 15 postigao u zadnjoj četvrtini i odveo Dallas do pobjede, a sve je to uspio unatoč ozljedi. Dončić je, naime, igrao s naotečenim lijevim zglobom i krvavim desnim koljenom, a do kraja utakmice prokrvarilo mu je i lijevo koljeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Početkom četvrte četvrtine Slovenac je zabio  sedam uzastopnih koševa  u 63 sekunde u sklopu serije 13-0, nakon koje je Dallas poveo 97-89. Minnesota se vratila i povela 102-98 tri minute i 37 sekundi do kraja, a zatim je Dallas napravio seriju 8-0 i ostvario svoju prvu pobjedu u finalu Zapada. Kyrie Irving pridonio je pobjedi s 30 koševa, od čega je 24 ubacio u prvom poluvremenu, a imao je i pet skokova i četiri asistencije. PJ Washington dodao je 13 poena i sedam skokova, a Daniel Gafford 10 poena i devet skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nevjerojatno. Kyrie nas je pokrenuo. Bez njega bismo vjerojatno gubili 20 na poluvremenu, pa nas je on pokrenuo. A ja sam mu morao malo pomoći u drugom poluvremenu", kazao je Dončić.

U momčadi Minnesote Jaden McDaniels ubacio je 24 poena, a Anthony Edwards 19 poena uz 11 skokova i osam asistencija. Karl Anthony Towns dodao je 16 poena i sedam skokova uz šut 6-20, Naz Reed 15 poena, a Rudy Gobert 12 poena i sedam skokova."Bili smo korak iza njih, posebno se to odnosi na mene. Jednostavno sam bio iscrpljen. Ali bit ćemo dobro, ovo je bio tek početak", kazao je Edwards.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druga utakmica igra se u noći između petka i subote, a domaćin će opet biti Minnesota.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo