OVAKO NEŠTO RIJETKO SE VIĐA: / Košarkaški svijet svjedočio je - čudu! 'Ovo je povijesni povratak'

Image
Foto: Screenshot

Bez obzira vodio dva poena ili 14, niti jedna prednost u američkoj sveučilišnoj košarci nije sigurna sve do posljednjeg zvuka sirene.

9.1.2017.
8:57
Screenshot
VOYO logo

Košarkaši američke sveučilišne momčadi New Mexico u subotu navečer naučili su tu lekciju kad su ugostili Nevadu, javlja Bleacherreport.com. Naime, New Mexico imao je 14 koševa viška (90-76) nešto malo više od minute prije kraja utakmice i činilo se kako će odnijeti pobjedu. Imao je New Mexico ukupno 25 koševa viška 11 minuta do kraja susreta, no tu veliku prednost nisu uspijeli materijalizirati u slavlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ŠARIĆA NAPAO SUIGRAČ NAKON UTAKMICE: Hrvatski košarkaš nizao psovke, kasnije se i ispričao

'Voda im je bila u ušima', ruka je zadrhtala

Jer, dogodilo - čudo! Nevada je minutu prije kraja počela pogađati trice i tako topiti prednost New Mexico čiji igrači doslovno nisu znali što ih je snašlo. U tim trenucima, kako to često biva, voda im je bila u ušima i ruka je zadrhtala. Počeli su promašivati s linije slobodnih bacanja, dok je Nevada pogađala sve što je uputila prema košu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po prvi puta u povijesti Nevada slavila u The Pit Areni

Brzom tranzicijom dolazili su u prilike za šut i nerezonski pogađali preko ruku svojih čuvara. Pri rezultatu 94-91 za New Mexico, Nevada je 9,8 sekundi prije kraja pogodila tricu iz, također, nerezonskog šuta i utakmica je otišla u produžetke u kojima se nastavila drama.

Na kraju priče, Nevada je pobijedila New Mexico 105-104 tricom dvije sekunde i devet stotinki do kraja susreta i tako po prvi puta u svojoj povijesti slavila u The Pit Areni (WisePies Arena). Najzaslužniji za pobjedu bio je Jordan Caroline.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gubili i 19 razlike 4.27 prije kraja

Ono što je Nevada napravila u ovom susretu, teško je opisati. Možda najbolje na način da se čuda ipak događaju. SBNation je u brojkama secirao ovaj ludi povratak Nevade. Tako je Nevada još gubila s 19 razlike 4.27 minuta prije kraja, a 2.42 minute prije završetka susreta imala je 15 koševa deficita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četrdeset i devet sekundi prije kraja, košarkaši trenera Erica Musselmana, čovjeka koji je drugu godinu na klupi Nevade, koji je u svojem mandatu probudio momčad i svojim novim programom unio svježinu na sveučilište, došli su na devet koševa manjka, odveli susret i produžetke, a na kraju i u pobjedničke vode. Američki mediji pišu kako se ovako nešto ne pamti u američkoj sveučilišnoj košarci.

"Ovo je povijesni povratak", složni su mediji u svojem izvještavanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo