OTKRIVENA FORMULA USPJEHA: / 'Dečki žive jedan za drugog'

Image

Ta divna istanbulska noć, noć koju će se u Cedeviti još dugo sjećati. Hrvatski prvak po prvi puta u povijesti osjetio je kako je to slaviti u jednoj utakmici TOP 16 Eurolige.

7.1.2016.
23:13
VOYO logo

Cedevita je do pobjede 79:72 došla u samoj završnici dvoboja, svoje četvrte gostujuće pobjede ove sezone u Euroligi, pri čemu druga u Istanbulu nakon slavlja protiv Efesa u prvom krugu natjecanja.

Image
POVIJESNI TRIJUMF: /

Cedevita ostvarila prvu pobjedu u TOP 16 Eurolige

Image
POVIJESNI TRIJUMF: /

Cedevita ostvarila prvu pobjedu u TOP 16 Eurolige

"To je košarka. Igra se pet na pet. I tu su igrači na terenu. Oni koji su gladni i koji su više ekipa pobjeđuju. Normalno, moraju imati i određene kvalitete, a naši je igrači imaju. Dobro rade i trebamo tako nastaviti i ići dalje iz utakmice u utakmicu", kazao je trener Cedevite Veljko Mršić, koji je prodrmao ekipu nakon male krize koju je najviše platio Tomislav Zubčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Zagrepčani sad izgledaju kao jedna dobra klapa, na terenu se vidi zajedništvo. Očito su igrači na Zubčićevom primjeru shvatili da moraju imati bolji pristup u utakmicama, profesionalniji prema košarci, bez opuštanja i podcijenjivanja nikoga. Iako, košarkaši hrvatskog prvaka nikad ne podcijenjuju neugodne momčadi poput Darušafake. Standardno su nabrijani protiv boljih i to je dobro. To očito daje uspjehe...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Treba biti čvrsto na zemlji'

"Kemija u momčadi je odlična. Dečki žive jedan za drugog, vjeruju u ovo što radimo i zasad se posložilo. No, dugo je još do kraja i treba biti čvrsto na zemlji", ističe trener Cedevite.

Najbolji pojedinac u redovima pobjedničke momčadi bio je Pullen sa 25 koševa i pet asistencija, od toga je zabio 12 od 18 koševa hrvatskog prvaka u trećoj četvrtini dvoboja. Amerikanac sa gruzijskom putovnicom pokazao se kao puni pogodak Cedevite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP, OZAN KOSE
Image
Foto: AFP, OZAN KOSE

"Odradili smo dobar posao i pobijedili u gostima. U Euroligi su sve momčadi dobre. Mi smo odradili dobar posao u pronalaženju načina da se održimo u utakmici, a u četvrtoj četvrtini smo je uspjeli odvući na našu stranu."

Bilan nastavio po starom

Kapetan Bilan ove sezone u Euroligi još nije odigrao utakmicu u kojoj nije zabio dvocifren broj poena. Trenutno najbolji igrač ABA lige sraz je završio sa sa 11 koševa i 9 skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je bila stvarno fantastična naša utakmica, u kojoj smo svih 40 minuta igrali momčadski. Bilo je teško trenutaka, no Jacob nas je izvukao. Ovo je bila njegova fantastična utakmica. U najtežim trenucima je zabio 13 ili 15 poena zaredom i održao nas u utakmici", izjavio je Bilan i nastavio:

"Mislim da nama odgovara neka egal završnica jer nam naraste samopouzdanje. Donosimo prave odluke i pogađamo šuteve. Znamo da smo tu blizu i to nam da neko dodatno samopouzdanje. Na kraju je ova naša pobjeda stvarno zaslužena".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sljedeći susret Cedevita igra u ABA ligi protiv lidera prvenstva Budućnosti u Zagrebu. hrvatski prvak ovaj pakleni tjedan, koji je započeo pobjedom protiv Crvene zvezde u Beogradu a nastavio se trijumfom u Istanbulu, može zaključiti još jednom pobjedom protiv neugodnog protivnika.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo