SRPSKI MEDIJI / Oko incidenta u Zadru se oglasila ABA liga, ali i navijači Zadra: 'Sramotno priopćenje Hrvata, sprema se veliki kaos'

Image
Foto: PIXSELL

'Uvjereni smo da ćemo zajedno dobiti ovu bitku i da će, kao i prije, ABA liga i dalje spajati, a ne dijeliti ljude'

12.11.2023.
9:05
PIXSELL
VOYO logo

Zadar će u nedjelju od 17 sati u sedmom kolu ABA lige ugostiti Crvenu zvezdu. Beogradski klub je u subotu navečer objavio priopćenje kako su dan uoči utakmice u Zadru napadnuti članovi njihove delegacije te traže da se igra pred praznim tribinama.

Image
SAGA SE NASTAVLJA /

Ovo je sporna objava navijača Zadra za koju Srbi tvrde da je poziv na linč

Image
SAGA SE NASTAVLJA /

Ovo je sporna objava navijača Zadra za koju Srbi tvrde da je poziv na linč

"Još je ostalo 2861 ulaznica u prodaji. Krešin dom bit će krcat! 9000 navijača u paklenoj atmosferi dočekuje Crvenu zvezdu koja se trese pod nogama! Ako momčad Zvezde ne izađe na parket očekujemo registriranje utakmice 30:0 u korist Zadra."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je objava sa stranice KK Zadar Fans nakon koje su srpski mediji optužili Hrvate za sramotno priopćenje: "AKO ZVEZDA NE IZAĐE, NEKA BUDE 30:0 Sramno saopštenje Hrvata, oglasili se navijači, sprema se veliki haos", piše Alo.rs.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O cijeloj situaciji se oglasila i ABA liga:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon šokantnih scena koje su se dogodile u Zadru u subotu navečer i napada na novinara i članove delegacije Crvena zvezda Meridianbeta, uoči 7. kola AdmiralBet ABA lige između Zadra i Crvene zvezde, ABA liga j.t.d. snažno osuđuje svaki oblik nasilja te rasnu, seksualnu, vjersku, nacionalnu i bilo kakvu drugu diskriminaciju.

ABA liga j.t.d. pridružuje se apelima Zadra i Crvene zvezde prema hrvatskim Ministarstvu unutarnjih poslova, s namjerom da se svi detalji napada ispitaju što je prije moguće te da organizatori i počinitelji incidenta budu uhićeni i da im se sudi u skladu sa zakonima Republike Hrvatske, gdje su se napadi odvili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istovremeno, kroz komunikaciju s klubovima i osiguranjem, ABA liga j.t.d. učinit će sve da utakmica 7. kola između Zadra i Crvene zvezde prođe bez ijednog incidenta i da još jednom pokažemo da je ovo bio izoliran slučaj, koji baca sjenu na sve postulate ABA lige i temelja na kojima je osnovana.

Uvjereni smo da ćemo zajedno dobiti ovu bitku i da će, kao i prije, ABA liga i dalje spajati, a ne dijeliti ljude", stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjetsko rukometno prvenstvo za žene ekskluzivno od 29. studenoga gledajte na VOYO

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo