Nova zvijezda Amerike se pogubila u jednoj večeri!

Jeremy Lin, ludilo iz New Yorka, u četvrtak navečer je zajedno sa svojim Knicksima došao u Miami, pokušavajući zaprijetiti najboljoj momčadi na Istoku. No, završilo je poražavajuće za njega.

24.2.2012.
9:11
VOYO logo

LeBron James, Dwayne Wade i Chris Bosh će stajati New Yorku i na putu prema NBA finalu kojem se u New Yorku, možda i s pravom, nadaju nakon pojave čuda zvanog Lin. No, taj je igrač u četvrtak pogodio samo jedan šut iz igre (1-11). Izgubio je čak osam lopti, isto toliko koševa pogodio i prvi put nakon jedanaest utakmica u nizu ostao ispod deset poena u večeri. Potpuno se pogubio kraj Wadea, Jamesa, Bosha i ostalih s Floride. Miami je vodio cijelu utakmicu, tijekom treće četvrtine je podigao prednost iznad deset poena i stvar je bila riješena. Trojac je igrao opet na visokoj razini: James je ubacio 20 poena, uz devet skokova i osam asista, Wade 22 uz po pet uhvaćenih lopti i dodavanja, dok je Bosh zabio 25 uz osam skokova. Mala protuteža na drugoj strani je bio tek Melo Anthony s 19 poena i sedam skokova.

Kao i Miami, tako nakon četvrtka omjer 27-7 ima i Oklahoma City, najbolja momčad Zapada. U četvrtak su Durant i društvo pobijedili Los Angeles Lakerse 100:85. Bila je to Oklahomi petnaesta pobjeda na domaćem parketu ove sezone (15-1), kao i dvanaesta u nizu. Dok god je Kevin Durant tako vruć (33 poena, četiri skoka i šest asista) nastavljat će se ova serija. Vrlo dobra potpora je opet došla od strane Russella Westbrooka (19 poena, pet skokova i šest dodavanja) i Serge Ibake (11 poena, 13 skokova i tri blokade). Čovjek pred tradeom Paul Gasol je ubacio 22 poena i imao devet skokova za Lakerse, dok je Kobe Bryant ubacio 24 uz šut 7-24. Bez Joea Johnsona Atlanta je u tvrdoj utakmici nadvisila Orlando 83:78. Mnogo toga je pod košem obavio Josh Smith (22 poena i 12 skokova), te tako zasjenio Dwighta Howarda na drugoj strani, dok se San Antonio vratio na pobjednički trak i slavio kod Denvera 114:99. Začudo, najbolji nije bio Tony Parker već DeJuan Blair s 28 poena i 12 skokova. Nakon četvrtka slijedi kratka pauza u ligi i priprema za nedjeljnu All Star utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U četvrtak je Linovoj seriji došao kraj. Lin je postigao samo osam poena na gostovanju kod Miamija.

"Učinili su savršeni posao da se osjećam posve neudobno na parketu", rekao je Lin nakon utakmice, a na njega se nadovezao trener Mike D'Antoni: "Definitivno ne možemo očekivati da Lin svaku večer bude Petar Pan." U obranu Lina i kluba je stao i Carmelo Anthony, nominalno prva zvijezda kluba, makar mu je Lin u zadnje vrijeme 'ukrao' te ovlasti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uozbiljite se, pa bit će još ovakvih večeri. Ne želim da o ovome pričamo kao o sramoti. Pa, igrali smo vjerojatno protiv najbolje momčadi u ligi. Tko uopće od nas može očekivati da pobjeđujemo u baš svakoj utakmici. Oni su bili maksimalno fokusirani i zaslužili su pobjedu, a mi idemo dalje sa svojim putem", ustvrdio je Melo.

Miami - New York 102:88 (James 20p, 9s, 8a, Wade 22p, 5s, 5a / Anthony 19p, 7s) Atlanta - Orlando 83:78 (Smith 22p, 12s, Pargo 15p / Howard 12p, 12s, 3a) Denver - San Antonio 99:114 (Miller 20p, 7a / Blair 28p, 12s, Parker 16p, 12a) Oklahoma City - LA Lakers 100:85 (Durant 33p, 4s, 6a, Westbrook 19p, 5s, 6a / Gasol 22p, 9s, 3a)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo