NOVA NBA SUPERZVIJEZDA RADI NEVJEROJATNE STVARI: / Pogledajte kako je talent neviđenih fizičkih sposobnosti zapanjio Ameriku

Image
Foto: Screenshot

Generacijski talent neviđenih fizičkih predispozicija

14.2.2020.
8:37
Screenshot
VOYO logo

U svojoj rookie sezoni, nakon tromjesečne pauze zbog ozljede, nova superzvijezda NBA lige Zion Williamson je u dosadašnjih 10 utakmica na prosjeku od 21 poena, 7,7 skokova i 2.3 dodavanja po susretu. Generacijski talent neviđenih fizičkih sposobnosti draftiran je od strane New Orleansa, a svi su željno iščekivali njegove prve minute na najvećoj svjetskoj košarkaškoj pozornici. Međutim, uslijedilo je razočaranje...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
BOSTON SVJEDOČIO JEDNOJ OD NAJBOLJIH UTAKMICA SEZONE: /

Tatum imao svoj mali privatni šou u TD Gardenu; 'Malo sam se uzbudio'

Image
BOSTON SVJEDOČIO JEDNOJ OD NAJBOLJIH UTAKMICA SEZONE: /

Tatum imao svoj mali privatni šou u TD Gardenu; 'Malo sam se uzbudio'

Ziona je struka Pelicansa učila trčati drugačije

Tek 19-godišnji igrač ozlijedio je desno koljeno sredinom listopada, a njegov se oporavak, koji je prvotno trebao trajati maksimalno dva mjeseca, odužio. U međuvremenu, Ziona je struka Pelicansa naučila na koji način će se kretati, naučila ga je trčati na drugi način, kako bi ga sačuvali od budućih ozljeda koje ga moraju poštedjeti, koje moraju biti u što manjoj mjeri prisutne, ako misli napraviti veliku karijeru. To se pokazalo, barem prema dosadašnjim Zionovim predstavama, dobrim potezom...

Kombinacija raskoša i talenta

U noći s četvrtka na petak po hrvatskom vremenu, Zion Williamson ponovno je NBA svijetu pokazao tu kombinaciju raskoša talenta i fizičkih sposobnosti, te je bio najbolji igrač u utakmici odigranoj u Smoothie King Centeru u New Orleansu, ali niti to nije bilo dovoljno da njegova momčad pobijedi Oklahomu City Thunder. Na kraju je završilo 123:118 za OKC. Zion je ubacio career - high 31 poen uz 6 skokova... Imao je u susretu, između ostalog, i dva odlična zakucavanja, kao i jednu moćnu, brutalnu blokadu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Thunder je do pobjede došao zahvaljujući talijanskom veteranu Danilu Gallinariju, koji je u posljednjoj četvrtini zabio 11 od svojih 29 poena u ovom susretu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Bila je ovo Gallina večer. Bio je ubojica'

Jedan od najboljih playjeva lige proteklog desetljeća Chris Paul dodao je 14 uz 12 skokova. Paul je u uvodne dvije četvrtine imao devet asistencija, od kojih je posljednja stigla na prilično neobičan način. Paul je u posljednjim sekundama poluvremena istovario loptu Adamsu u stražnjem terenu, a Adams je ubacio loptu pravo u obruč sa 56 metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bila je ovo Gallina večer. Bio je ubojica", kazao je Chris Paul nakon susreta o svom suigraču, prenosi Yahoo NBA.

Zion ipak nije mogao sam

New Orleans, koji je zaostao 13 poena u trećoj četvrtini, igrao je na krilima dominantne Williamsonove predstave u posljednjih šest minuta. No, Zion nije mogao sam. Međutim, ono što kod ovog mladića impresionira je, između ostalog, i to što je u tako kratkom roku zaigrao tako dobro, moćno, a još nije na svojih 100 %. No, već je sad preko 200 poena u ligi. U posljednjih 30 sezona u NBA ligi, jedini bivši pick broj jedan drafta s 200 poena u prvih 10 dvoboja je bio Hall od Famme centar, slavni Shaquille O'Neal, javlja ugledni američki ESPN.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogledajte samo ovu Zionovu blokadu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ohlahoma je vruća na gostovanju

Što se tiče ostalih košarkaša, Redick je postigao 24 ubačaja za Pelicanse kojima je njihov pobjednički niz od tri utakmice okončan u jednoj zanimljivoj i uvjerljivoj, pravoj natjecateljskoj utakmici u kojem je bilo 22 promjena vodstva i 12 izjednačenja rezultata. Obje momčadi pucale su više od 48%, ali New Orleans je učinio 17 pogrešaka u igri, koje je Thunder pretvorio u svoja 24 poena. Oklahoma City imao je samo devet izgubljenih lopti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šut, koji je Thunderu donio vodstvo u susretu od 66:58, bila je prva trica Adamsove karijere. Ohlahoma je vruća na gostovanju, slavila je u 15 od posljednjih 18 utakmica. All-Star košarkaš Brandon Ingram propustio je svoju treću uzastopnu utakmicu zbog istegnuća desnog gležnja, ali još uvijek namjerava nastupiti All-Star vikendu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Williamson, koji će igrati u NBA All Star utakmici u susretu rookieja, postigao je najmanje 20 poena u osam od svojih prvih 10 NBA susreta, te je dva puta postigao po 30 koševa. Što se sve događalo u ovoj utakmici pogledajte - OVDJE.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

NBA utakmice odigrane 13. veljače:

Boston - LA Clippers 142:133 (prod) (Ivica Zubac je za Clipperse igrao 14 minuta postigavši sedam koševa uz četiri skoka)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

New Orleans - Oklahoma City 118:123


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo