NIŠTA OD NOVOG HRVATA U NBA LIGI: / "Uz ovaj klub me vežu samo lijepa sjećanja"

Image
Foto: PIXSELL, Igor Kralj

Hrvatski košarkaš Ante Tomić (28) definitivno je odustao od odlaska u NBA ligu. Umjesto u najjačoj ligi svijeta, Dubrovčanin će i dalje igrati u Španjolskoj.

16.6.2015.
14:19
PIXSELL, Igor Kralj
VOYO logo

U utorak je Tomić produljio ugovor s Barcelonom do 2018. godine, potvrdio je katalonski klub i tako zaustavio nagađanja o NBA ligi. Prava na 217 centimetara visokog centra inače polaže Utah Jazz, ali čini se da će ona ostati neiskorištena.

"Iznimno sam sretan što sam produljio ugovor i zahvalan sam svima u klubu na podršci i prilici koju su mi dali. Uz Barcelonu me vežu samo lijepa sjećanja i nadam se da ćemo zajedno osvojiti što je moguće više trofeja", naglasio je Tomić nakon potpisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Barceloni od 2012.

U nedavno završenoj sezoni Eurolige Tomić je bio na prosjeku od 11,5 koševa i 7,1 skoka. Tijekom karijere je triput igrao na Final Fouru elitnog kontinentalnog natjecanja: jednom s Real Madridom i dvaput s Barcelonom. Tri je puta biran u petorke sezone, a isto je toliko puta bio i najkorisniji igrač (MVP) mjeseca.

Profesionalnu je karijeru počeo u KK Zagrebu čiji je član bio od 2004. do 2009. godine. Tri je sezone potom igrao za Real, a od 2012. je u Barceloni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo