MA NISU VALJDA / NBA momčad otpustila trenera koji im je donio povijesni naslov

Image
Foto: profimedia

Jedini povijesni naslov u vitrinama je onaj iz 2019., a sada su tvorca te momčadi otpustili

21.4.2023.
18:04
profimedia
VOYO logo

Nick Nurse više nije glavni trener Toronto Raptorsa, objavio je u petak američki ESPN, da bi vijest kasnije potvrdio i klupski predsjednik Masai Ujiri.

Image
DRAMA U DOIGRAVANJU /

Booker i Durant potopili Clipperse, Zubac solidan. Prvaci smanjili zaostatak

Image
DRAMA U DOIGRAVANJU /

Booker i Durant potopili Clipperse, Zubac solidan. Prvaci smanjili zaostatak

"Odluku o ovakvoj promjeni nikad nije lako donijeti, pogotovo kad se radi o osobi koja je imala značajnu ulogu u najvećim postignućima kluba i bila smireni vođa u najizazovnijim trenucima", izjavio je Ujiri u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je prilika da se resetiramo, ponovno fokusiramo i posložimo stručni te igrački kadar, što će nam pomoći u ostvarenju zacrtanog cilja, osvajanja našeg novog naslova", dodao je predsjednik Toronto Raptorsa.

Nurse je u klubu bio od 2013., prvo u ulozi pomoćnog trenera, a od 2018. je preuzeo ulogu šefa stručnog stožera, da bi već u svojoj prvoj sezoni osvojio naslov NBA prvaka, kad je igrački vođa momčadi bio Kawhi Leonard.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Godinu dana poslije Nurse je dobio nagradu NBA lige za Trenera godine, kad su Raptorsi u konferencijskom polufinalu poraženi u sedam utakmica od Bostona.

Raptorsi su prošle sezone ispali od Philadelphije u prvom krugu doigravanja, a ove sezone nisu ušli u borbu za naslov, jer su u osnovnom dijelu sezone osvojili deveto mjesto te su u "play-in" utakmici pred svojim navijačima poraženi od Chicago Bullsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nurse napušta klupu Toronta s učinkom od 227 pobjeda i 163 poraza u pet sezona.

Raptorsi imaju spremno novo rješenje, a Nurse je već u razgovorima sa drugom momčadi

ESPN navodi da bi bivši trener Bostona Ime Udoka, kojeg su Celticsi uoči sezone suspendirali zbog kršenja klupskog pravilnika, trebao biti najizgledniji kandidat za novog glavnog trenera Raptorsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se Nursea tiče, on bi prema pisanju ESPN-a, trebao biti jedan od favorita za upražnjenu poziciju glavnog trenera Houston Rocketsa.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo