Ni odlični Bogdanović nije mogao pomoći Fenerbahceu

Utakmicom UNIKS-a i Fenerbahçea u sklopu skupine G započeo je drugi krug Eurolige košarkaša, Top 16. UNIKS je na kraju slavio 76:71 preokrenuvši susret u drugom poluvremenu.

18.1.2012.
21:03
VOYO logo

Usprkos inspiriranoj utakmici hrvatskog reprezentativca Bojana Bogdanovića koji je ubacio 24 koša (dvice 3-5, trice 4-5, sl. bacanja 6-6) uz 2 skoka i 2 asistencije, Fenerbahçe nije uspio zadržati prednost koja je na poluvremenu iznosila velikih 17 koševa razlike (41-24).

U trećoj četvrtini UNIKS je smanjio na samo tri koša zaostatka, a u posljednjoj je dovršio preokret nošen na krilima Petra Samojlenka (16 koševa i 10 asistencija) i Vladimira Veremeenka (17 koševa i 11 skokova). Dvoznamenkasti kod domaćina bili su još i Terrell Lyday i Henry Domercant koji su obojica ubacili po 16 koševa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Problem poraženog istanbulskog sastava koji s klupe vodi Neven Spahija bio je što pored Bogdanovića, koji je na parketu proveo 26 minuta, nije imao raspoloženog pojedinca.

Omer Onan ubacio je 12 koševa, dok su svi ostali ostali ispod deset poena uključujući našeg Marka Tomasa. Tako je Tomas za 17 minuta zabio tek 3 koša (dvice 0-2, trice 1-3), uz 1 skok i 1 asistenciju, dok je Roko Leni-Ukić propustio susret zbog loma prsta. Košarkaši moskovskog CSKA ostali su jedina stopostotna momčad u ovogodišnjem izdanju Eurolige. Niz od 10 utakmica iz prve faze natjecanja prenijeli su i u Top 16 gdje su u gostima slavili protiv grčkog Olympiacosa s 86:78.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Moskovljani su predvođeni NBA igračima Nenadom Krstićem i Andrejem Kirilenkom slomili otpor domaćih košarkaša tek u drugom poluvremenu utakmice 1. kola skupine E. Grčki sastav je na poluvremenu imao prednost 44:40, a ista se vrlo brzo početkom nastavka i istopila. Na kraju je CSKA rutinirano priveo susret kraju slavivši s konačnih 86:77. Najbolji u redovima gostiju bili su već spomenuti Krstić sa 18 koševa i četiri skoka, te Viktor Hrjapa sa 16 ubačaja i sedam uhvaćenih lopti. Najbolji igrač Olympiacosa Vassilis Spanoulis zadržan je na svega 11 koševa i dvije asistencije. U skupini F Montepaschi Siena upisala je uvjerljivu pobjedu protiv španjolske momčadi Bizkaia Bilbaa našeg Marka Banića. Bilo je 81:67 za domaći sastav koji su predvodili Makedonac Bo McCalebb i Australac David Andersen sa po 18 poena. Andersen je k tome još pridodao sedam skokova. Kod gostiju, naš je reprezentativac Banić za 25 minuta provedenih na parketu ubacio 11 koševa, od kojih je sedam "stavio" s linije slobodnog bacanja, te uhvatio pet lopti.

Prvo kolo Topa 16 bit će kompletirano u četvrtak. Euroliga, Top 16, 1. kolo:Skupina E: Olympiacos - CSKA 78-86 Efes Anadolu - Galatasaray (četvrtak) Skupina F: Siena - Bizkaia Bilbao 81-67 Unicaja - Real Madrid (četvrtak)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo