NEMA PREDAJE: / Portland i Charlotte upisali prve pobjede u doigravanju, Oklahoma korak do prolaza

Image
24.4.2016.
8:46
VOYO logo

Trailblazersi su u noći sa subote na nedjelju slavili u svom Moda Centeru s 96:88 te smanjili prednost momčadi iz Los Angelesa na 2-1.

Lillard 32, McCollum 27

Najzaslužniji za slavlje Trail Blazersa bili su Damian Lillard s 32 koša i pet skokova te C. J. McCollum koji je postigao 27 poena uz pet skokova, a uoči početka dvoboja primio je nagradu za igrača koji je najviše napredovao. Sjajan posao za Portland obavio je i centar Mason Plumlee koji je imao čak 21 skok i devet asistencija, a postigao je i šest koševa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
UVJERLJIVO PRVI: /

Branič Portlanda CJ McCollum dobio prestižno priznanje

Image
UVJERLJIVO PRVI: /

Branič Portlanda CJ McCollum dobio prestižno priznanje

Nakon dvije uvodne uvjerljive pobjede u Staples Centeru, Clippersi se nisu pokazali u takvom izdanju na gostujućem parketu. Chris Paul je postigao 26 koševa i podijelio devet asistencija, DeAndre Jordan je uz 11 poena imao i 16 skokova, a 19 koševa je ubacio Jamal Crawford. Blake Griffin je ostao na 12 koševa i sedam skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četvrta utakmica u seriji na rasporedu je u noći s ponedjeljka na utorak, a Portland je ponovno domaćin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oklahoma vodi 3-1

Košarkaši Oklahome napravili su u noći sa subote na nedjelju još jedan veliki korak prema drugom krugu NBA doigravanja pobijedivši Dallas sa 119-108 u njihovom American Airlines Centeru te su poveli s 3-1 u seriji na četiri pobjede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mavericksi se u četvrtoj utakmici nisu uspjeli oporaviti od lošeg otvaranja i prve četvrtine koju je Oklahoma dobila s 33-18, što je na kraju bilo i najveće vodstvo gostiju. Uz uobičajeni doprinos Russella Westbrooka od 25 koševa i 15 asistencija, nerješiva enigma za obranu Dallasa bio je Turčin Enes Kanter koji je dvoboj završio kao najbolji strijelac s 28 koševa uz samo jedan promašaj (12/13). Kevin Durant uspio je ubaciti 19 poena prije nego što je isključen zbog nesportske osobne pogreške u završnici utakmice, kad je već bilo izvjesno da će gosti slaviti u Dallasu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mavericksi su već nakon minute i pol ostali bez Derona Williamsa koji je probao zaigrati, ali je obnovio ozljedu trbušnog zida. Strijelce Dallasa predvodio je Dirk Nowitzki s 27 koševa, a po 19 su ubacili Wesley Matthews i Raymond Felton.

Serija sada seli u Oklahoma City, gdje će Thunder u noći s ponedjeljka na utorak imati priliku izboriti mjesto u drugom krugu doigravanja četvrti put u posljednjih pet godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hornetsima prva pobjeda

Košarkaši Charlotte Hornetsa svladali su na svom parketu Miami Heat s 96:80 u trećoj utakmici prvog kruga doigravanja, odigranoj u noći sa subote na nedjelju i smanjili zaostatak u seriji na 1-2.

Sve do sredine treće četvrtine momčadi nisu uspijevale stvoriti značajniju prednost, da bi uslijedilo razdoblje od sedam minuta u kojem je Charlotte stvorio odlučujuću prednost, dopustivši gostima samo jedan koš u seriji 19-1. Od tih 19 koševa Hornetsa novak Frank Kaminsky ubacio je čak 13. Domaća momčad je u posljednju četvrtinu ušla sa 17 koševa prednosti te ju za dvije minute uspjela povećati i na +24 (84-60), od čega se Miami nije uspio oporaviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šestoricu igrača Charlottea s dvoznamenkastim učinkom predvodio je Jeremy Lin s 18 koševa, Kemba Walker je ubacio 17 uz sedam asistencija, a Frank Kaminsky je završio dvoboj s 15 poena i šest skokova. Marvin Williams je postigao 12 koševa uz 14 skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luol Deng je postigao 12 od prvih 16 koševa Miamija, a dvoboj je završio s 19 poena i osam skokova. Dwyane Wade je ubacio 17 koševa, a Hassan Whiteside imao 13 poena i 18 skokova.

Charlotte će biti domaćin i u četvrtoj utakmici koja će biti odigrana u noći s ponedjeljka na utorak, u 1 sat po hrvatskom vremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Indiana izjednačila protiv Toronta

Košarkaši Indiane svladali su na svom parketu Toronto sa 100:83 i izjednačili rezultat na 2-2 u seriji prvog kruga doigravanja.

Bio je to potpuno jednostran dvoboj u kojem gostujući Raptorsi ni u jednom trenutku nisu vodili, a Pacersi su već nakon prve četvrtine bili na +12 (28-16).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Indianu su do drugog trijumfa u seriji na četiri pobjede predvodili razigravač George Hill i centar Ian Mahinmi sa po 22 koša svaki, dok je Paul George ubacio 19 poena. Najbolji strijelac Raptorsa bio je centar Jonas Valančiunas sa 16 koševa.

Peta utakmica ove serije bit će odigrana u Torontu, u noći s utorka na srijedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Curry se vraća večeras na parket

Najbolji igrač NBA lige i kapetan prvaka Golden Statea Stephen Curry trebao bi se u nedjelju vratiti na parket, nakon što je zbog ozljede skočnog zgloba propustio drugu i treću utakmicu serije prvog kruga doigravanja protiv Houstona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tu je vijest u subotu nakon treninga objavio trener Warriorsa Steve Kerr.

"Očekujem da će igrati, djelovao je dobro. Sudjelovao je u svim dijelovima treninga i nije osjećao nikakve bolove. Prema sadašnjem stanju, očekujem da će igrati, ali moramo vidjeti kako će se osjećati u nedjelju ujutro", rekao je Kerr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Curry je ozljedu zaradio u prvoj utakmici serije, kad je prosjedio veći dio drugog poluvremena. Golden State je bez svog kapetana uspio svladati Rocketse i u drugoj utakmici odigranoj u Oaklandu, ali se njegov izostanak osjetio kad je Houston košem Jamesa Hardena ostvario pobjedu 97-96 pred svojim navijačima u trećoj utakmici i smanjio zaostatak u seriji na 1-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultati subotnjih utakmica prvog kruga doigravanja:

ISTOČNA KONFERENCIJA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Indiana (7) - Toronto (2) 100:83

(rezultat u seriji izjednačen na 2-2)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Charlotte (6) - Miami (3) 96:80

(rezultat u seriji je 2-1 za Miami)

ZAPADNA KONFERENCIJA

Dallas (6) - Oklahoma City (3) 108:119

(rezultat u seriji je 3-1 za Oklahoma City)

Portland (5) - LA Clippers (4) 96:88

(rezultat u seriji je 2-1 za LA Clippers)

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo