NBA ZVIJEZDA DOŽIVJELA NAJTEŽU MOGUĆU OZLJEDU U KOŠARCI: / Čitava liga je šokirana, Amerika zabrinuta; Hoće li ikad igrati kao prije?

Image
Foto: Profimedia

Ruptura ahilove tetive je još gora ozljeda od puknuća prednjih križnih ligamenata

20.11.2020.
8:15
Profimedia
VOYO logo

Nakon što je čitavu prošlu sezonu propustio jer je u NBA finalu protiv Toronto Raptorsa 2019. polomio prednje križne ligamente koljena, jedan od najboljih šutera lige Klay Thompson doživio je još težu ozljedu.

Image
STIGLA GROZNA VIJEST ZA GOLDEN STATE WARRIORSE: /

Klay Thompson zbog ozljede propušta još jednu sezonu?

Image
STIGLA GROZNA VIJEST ZA GOLDEN STATE WARRIORSE: /

Klay Thompson zbog ozljede propušta još jednu sezonu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Thompson je zaradio rupturu ahilove tetive na treningu u južnoj Kaliforniji, zbog čega će propustiti i nadolazeću sezonu, javio je njegov klub Golden State Warriorsi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trostruki NBA prvak

Ruptura ahilove tetive je još gora ozljeda od puknuća prednjih križnih ligamenata, jer se jako malo sportaša, a kamoli košarkaša, vratilo na jednaku razinu kao prije ozljede. Ova ozljeda je najteža koju neki košarkaš može zadobiti.

Thompson je trostruki NBA prvak i u paru sa Stephenom Curryjem činio je najveći šuterski par neke košarkaške momčadi ikad. Poslije Curryja najbolji je šuter u NBA povijesti. Također, prema izvještavanju ESPN-ovog Stats & Info, od kad su Cury, Thompson i Draymond Green postali suigrači, došli su do najboljeg postotka pobjeda u NBA povijesti (76.4 %). Imaju zajedno 365 pobjeda i 113 poraza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stiže zamjena

Za spomenuti kako su Warriorsi zbog toga napravili razmjenu, u smjeru Oklahome City Thundera poslali su pick prve runde u sljedećem draftu, a u Golden State stiže Kelly Oubre Jr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Former NBA player Rick Barry, center left, watches as Golden State Warriors guard Klay Thompson, center, Stephen Curry, right, and their teammates celebrate after beating the Oklahoma City Thunder in Game 7 of the NBA basketball Western Conference finals in Oakland, California on May 30, 2016. The Warriors won 96-88. Pool photo by /UPI,Image: 288122999, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Oubre pokriva tri pozicije u napadu, beka šutera, krilo i krilnog centra, i premda nije ni blizu igračkoj razini Thompsona, radi se o kvalitetnom igraču koji će pomoći Warriorsima. Prošlu sezonu Kelly Oubre Jr igrao je sa Darijom Šarićem u Phoenix Sunsima, a nakon toga je tradean u OKC.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo