NBA NAKON OVOG VIŠE NEĆE BITI ISTI: / Niste ni svjesni što se jutros dogodilo u Americi; I to nakon isključenja slavnog trenera, možda najboljeg ikad

Image
Foto: Profimedia

'Pokušavala sam motivirati dečke'

31.12.2020.
12:17
Profimedia
VOYO logo

Pobjeda Los Angeles Lakersa (121:107) na gostovanju kod San Antonio Spursa jutros po hrvatskom vremenu, u srijedu navečer po američkom, ne bi bila ništa posebno, tek jedna od mnogih utakmica osnovnog dijela sezone, ali ova odigrana pretposljednjeg dana 2020. ostat će upamćena u povijesti NBA lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
CLIPPERSI SE NASTAVLJAJU ISKUPLJIVATI ZA SRAMOTU: /

Zubac i George odigrali fantastičnu akciju

Image
CLIPPERSI SE NASTAVLJAJU ISKUPLJIVATI ZA SRAMOTU: /

Zubac i George odigrali fantastičnu akciju

'Nastojim ne razmišljati o široj slici i veličini tog trenutka'

Isključenje vjerojatno najboljeg trenera u NBA ligi i jednog od najboljih ikad, slavnog Gregga Popovicha četiri minute prije kraja druge četvrtine samo po sebi ne bi bilo ništa posebno, da za posljedicu nije imala povijesni trenutak, jer je mjesto glavnog trenera San Antonija do kraja dvoboja preuzela Becky Hammon i tako postala prvom ženom u toj ulozi. Inače, Hammon je bivša košarkašica WNBA lige. Igrala je za New York Liberty, pa se nakon toga uputila za Europi gdje je branila boje ekipe Trentino Rovereto Basketa, pa je nakon toga otišla u Rivas Ecópolis, onda San Antonio Stars, pa CSKA Moskvu, Ros Casares Valenciju, Nadezhda Orenburg i Spartak Moskvu. Šest je puta igrala All Star utakmicu najboljih košarkašica Amerike, dva puta je izabrana u najbolju petorku godine u WNBA ligi, dva puta je bila u drugoj najboljoj, 2007. proglašena je za najbolju asistenticu WNBA, 2011. izabrana je u TOP 15 najboljih košarkašica ikad u WNBA ligi. Njezin broj 25 umirovljen je od strane San Antonio Starsa. Godine 2010. osvojila je kao košarkašica španjolsko žensko prvenstvo, a 2010. Kup Kraljica.

"Nastojim ne razmišljati o široj slici i veličini tog trenutka, jer bih teško mogla obuzdati osjećaje. Pokušavala sam motivirati dečke, dovesti ih u prave pozicije. Svi učimo. Bilo bi mi draže da smo mogli otići s terena kao pobjednici", izjavila je Hammon nakon dvoboja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zaslužila je to. Tu je s razlogom. Spremna je, inteligenta, momci je vrlo poštuju. Jednog dana će biti velika trenerica", pohvalio je svoju sinoćnju suparnicu trener aktualnih NBA prvaka Frank Vogel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kralj James sam sebi darovao rekordnu utakmicu

Osim Becky Hammon, ovaj dvoboj Lakersa i Spursa bit će upamćen i zbog LeBrona Jamesa koji je proslavio 36. rođendan nesvakidašnjim postignućem. "Kralj James" sam je sebi darovao rekordnu, tisućitu utakmicu zaredom u kojoj je ubacio dvoznamenkasti broj koševa predvodišli Lakerse do pobjede sa 26 poena, osam asistencija i pet skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dennis Schroder je ubacio 21 koš, a Anthony Davis 20.

Dejounte Murray je sa 29 poena, sedam skokova i sedam asistencija bio najbolji kod Spursa, za koje je DeMar DeRozan ubacio 23 koša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zaigrao je i hrvatski košarkaš Luka Šamanić, prvi put u novoj sezoni. Odigrao je zadnju minutu, ali je ostao bez učinka.

I druga momčad iz Los Angelesa imala je razloga za slavlje. Clippersi su u Staples Centeru svladali Portland sa 128:105, a u momčad se nakon dvije propuštene utakmice vratio Kawhi Leonard te sa 28 koševa i sedam asistencija predvodio momčad do uvjerljive pobjede, iako je morao igrati sa zaštitnom maskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zubac zabio 7

Samo četiri dana prije, bez ozlijeđenog Leonarda u sastavu, Clippersi su doživjeli najuverljiviji poraz u klupskoj povijesti, kad ih je Dallas zamrznuo na -51. Protiv Portlanda je utakmica išla u potpuno drugačijem smjeru. Trail Blazersi nijednom nakon polovice prve četvrtine nisu vodili, a prednost Clippersa je u trećoj dionici došla do najvećih 30 koševa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Paul George je u pobjedu svoje momčadi ugradio 23 koša, 10 skokova i sedam asistencija, a Lou Williams je postigao 15 poena.

Ivica Zubac je u 15 minuta postigao sedam koševa uz šut 2/2 i samo jedno promašeno slobodno bacanje (3/4), a tome je dodao dva skoka, dvije asistencije, dvije osvojene i izgubljene lopte te tri blokade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

C. J. McCollum a 25 koševa i Damian Lillard sa 20 poena bili su najbolji kod Trail Blazersa.

Samo 24 sata trebalo je momčadi Miamija da se oporavi od šokatnih -47 (97:144) u srazu s Milwaukeejem. Prošlogodišnji NBA finalisti su u revanšu svladali Buckse sa 119-108. U odlučujućoj četvrtoj četvrtini Heat je ostavio goste na 17 koševa (31-17).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Dec 23, 2020; Memphis, Tennessee, USA; San Antonio Spurs assistant coach Becky Hammon during the second half against the Memphis Grizzlies at FedExForum.,Image: 578336907, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

"Noć prije su bili bolji od nas. Sinoć smo se morali boriti", opisao je preokret koji se dogodio unutar 24 sata slovenski reprezentativac GoranDragić koji je sa 26 koševa bio najbolji strijelac Miamija.

Bucksima nije pomogao triple-double Giannisa Antetokounmpa

Bam Adebayo je ubacio 22 koša uz 10 asistencija i dvije blokade, a Tyler Herro postigao 21 koš i imao čak 15 skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bucksima nije pomogao ni "triple-double" Giannisa Antetokounmpa koji je imao 26 poena, 13 skokova i 10 asistencija. Milwaukee, koji je prošle sezone imao najbolji učinak u osnovnom dijelu, nakon pet utakmica na samo dvije pobjede.

Razočaravajuće su startali i Dallas Mavericksi (1-3) koji su sinoć poraženi na svom parketu od Charlotte Hornetsa sa 99:118, s time da su pred kraj treće četvrtine gosti bili na čak +31.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

LaMelo Ball je za pobjednike postigao 22 koša uz osam skokova i pet asistencija, a Miles Bridges je spojio 20 koševa i 16 skokova. TimHardawayJr. je sa 18 koševa bio najbolji strijelac Dallasa, a Luka Dončić je ostao na samo 12 poena uz svih pet promašenih pokušaja za tricu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najefikasniju utakmicu u novoj sezoni odigrali su u Brooklynu domaći Netsi i gostujuća Atlanta. Domaća momčad je slavila sa 145:141. KevinDurant je bio blizu "triple-doublea" sa 33 koša, 11 skokova i osam asistencija. Kyrie Irving je postigao 25 poena, a Joe Harris 23.

Trae Young je ubacio 30 koševa i imao 11 asistencija od kojih je mnoge za svojih 30 poena iskoristio John Collins. Bogdan Bogdanović je bio treći strijelac Hawksa sa 22 koševa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Boston Celticsi su došli do treće pobjede

Boston Celticsi su došli do treće pobjede (3-2) svladavši u TD Gardenu Memphis sa 126-107. Najbolju napadačku večer karijere imao je JaylenBrown koji je ubacio 42 koša, pogodivši sedam od 10 šuteva za tricu. Jayson Tatum je dodao 16, a Marcus Smart 14 poena za Celticse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grizzliesi su bili bez svog najboljeg igrača, ozlijeđenog Ja Moranta, pa je Jonas Valančiunas sa 20 koševa i 11 skokova bio prvo ime u gostujućoj momčadi. Gorgui Dieng je ubacio 17, a Dillon Brooks 16 poena.

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo