Zubac stao na pet / Monstruozne partije Curryja i Jokića, Harden 'ulovio' Bryanta

Image
Foto: AP Images

Velika je večer za nekoliko igrača na NBA parketima, ne baš za Zupca i Lakerse

14.1.2019.
8:24
AP Images
VOYO logo

Brutalna je noć za nekoliko pojedinaca u NBA ligi. Zapravo, za sve one koji bi, ne bude li subjektivnosti, morali igrati na All-Staru. Zato je najbolje krenuti s onim koji je mrežicu proparao najviše puta, Stephom Curryjem koji je morao izbrojati do 48 da bi njegovi Warriorsi slomili Dallas i Luku Dončića.

Bivši MVP pritom je zabio 11 trica, što je već napravio ove sezone, ali da nije imao pomoć u Kevinu Durantu (28 p), pitanje je bi li bilo dovoljno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zabijao je preko svih igrača, samo mu je trebalo dati loptu", govorio je Durant o svom "najboljem prijatelju" koji je potpisao posljednjih sedam poena prvaka.

Dončić (26 p) ga je imao u Barnesu (22), ali Mavericksi (ostali bez Baree do kraja sezone) platili su za promašaje u samoj završnici. Dončić je četvrti put zaredom zabio barem 25, a posljednji rookie koji je to napravio bio je - Curry, prije devet godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sljedeći bez čije bi pomoći suigrači izborili pobjedu bio je Nikola Jokić čijih je 40 nekako ispalo dovoljno za Portland. Srpski centar ostao je samo za poen kratak od najboljeg učinka karijere, a dvije su mu asistencije nedostajale do triple-doublea.

"Jokić je vrag od igrača", rekao je Portlandov trener Terry Stotts ono što mnogi misle.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još je veći James Harden koji iz večeri u večer dokazuje da za njega obrana ne postoji. Orlandu je stavio 38 i to uz katastrofalan šut za tri. Pogodio je tek 1/17, što je najgori postotak u povijesti za nekog tko je ispucao barem 15 trica, a sa 16 se promašaja izjednačio s Damonom Stoudamireom (2005. gađao 5/21) pa je to vjerojatno glavni razlog što su Rocketsi "legli" na Floridi.

"Ne možemo očekivati da će James biti naš heroj svake večeri", poslao je poruku ostalim igračima Mike D'Antoni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, Harden se izjednačio i s jednim od najvećih, a to znači da u pitanju nije negativan rekord. Sa 16. utakmicom u nizu preko 30 poena ulovio je Kobeja Bryanta, a nitko ni ne sumnja da će ga prestići za tri dana protiv Brooklyna.

Bradley Beal i Kawhi Leonard igrali su svoju "privatnu" utakmicu u kojoj je za dva poena slavio Beal (43 p, 15 a, 10 s), no u onoj važnijoj za isto toliko bolji su bili Leonardovi Raptorsi koji su prokockali -16 u posljednjoj četvrtini, ali su kroz produžetak sačuvali glavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Igrao je kao superstar. To trebamo od njega", komentirao je Ibaka Leonardovu predstavu.

Koliko Lakersima nedostaje LeBron James, pokazao je Cleveland. Lakersi su u Staples centru izgubili od najgore momčadi lige koja je dotad imala 12 poraza zaredom, a s 51 kombiniranim poenom Kuzme i Ingrama nisu bili u šansi, pa će svaki dan bez Jamesa biti predug. Ivica Zubac dobio je deset minuta i pretvorio ih u pet poena i dva skoka, dok je drugi hrvatski centar Ante Žižić za isto vrijeme ostao bez ubačaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NBA, 13. siječnja:

New York-Philadelphia 105:108
Dallas-Golden State 114:119
Washington-Toronto 138:140
Atlanta-Milwaukee 114:133
Orlando-Houston 116:109
Denver-Portland 116:113
LA Lakers-Cleveland 95:101

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo