POVIJESNI UGOVOR LUKE DONČIĆA / Mladi Slovenac postao je fenomen: Nitko s 22 godine ovo nije napravio; U Ljubljanu sletjela karavana na čelu s Cubanom

Image
Foto: Profimedia

Luka Dončić dogovorio povijesni ugovor, danas će ga potpisati

10.8.2021.
8:30
Profimedia
VOYO logo

"Superstar NBA momčadi Dallas Mavericksa Luka Dončić pristao je potpisati značajno petogodišnje proširenje svog ugovora za novaka u iznosu od 207 milijuna dolara", rekao je u ponedjeljak za ESPN agent Bill Duffy iz BDA Sports.

Image
SLOVENIJA RAZMONTIRALA ARGENTINU /

Luka Dončić odigrao monstruoznu partiju u svom debiju na Olimpijskim igrama

Image
SLOVENIJA RAZMONTIRALA ARGENTINU /

Luka Dončić odigrao monstruoznu partiju u svom debiju na Olimpijskim igrama

Nitko poput njega

Dončić, jedan od najuspješnijih igrača u povijesti NBA-a sa 22 godine, brzo napreduje i postao je prvi igrač koji ispunjava uvjete za produženje roka za maksimalnog novaka nakon potpisivanja, jer je dva puta biran za prvu momčad All- NBA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dogovor uključuje opciju igrača u posljednjoj godini", rekao je Duffy za ESPN. Dončić bi ugovor trebao potpisati tijekom utorka.

Kontingent čelnika franšize sletio je u ponedjeljak u Ljubljanu u Sloveniji kako bi službeno prezentirao Dončiću i Duffyju ugovor, uključujući vlasnika Mavericksa Marka Cubana, generalnog direktora Nico Harrisona, trenera Jasona Kidda, pomoćnika glavnog direktora Michaela Finleyja, posebnog savjetnika Dirka Nowitzkog i direktora za zdravlje i performanse igrača Caseyja Smitha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Produljenje prvog ugovora za iznos od 35% salary capa

Povijesni je to ugovor za NBA ligu jer se radi o tzv. rookie supermax ekstenziji, odnosno produljenju njegovog prvog ugovora za iznos od 35% salary capa. Do Dončića nijedan igrač u povijesti lige nije ostvario pravo potpisati takvu ekstenziju, ali Slovenac može jer je već dvaput izglasan u najbolju NBA petorku na kraju sezone.

"Danas mi se ostvario san. Košarka mi je dala toliko puno i odvela me na mnoga sjajna mjesta. Počašćen sam i uzbuđen što ostajem u Dallasu kao dio Mavericksa", rekao je Dončić za ESPN pa dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Posvećen sam Mavericksima i cijenim podršku svojih navijača'

"Posvećen sam Mavericksima i cijenim podršku svojih navijača. Uz moj novi ugovor, sretan sam što mogu objaviti da ću se još više zalagati i fokusirati za proširenje svoje fondacije. Ulagat ću u mjesta koja mi mnogo znače, mjesta poput moje domovine Slovenije i zajednice u sjevernom Texasu."

"To je ostavilo opciju igraču kao jedinu pregovaračku točku, a nije bilo sumnje da će i Dončić dobiti to, dajući mu priliku da postane neograničeni slobodni igrač u ljeto 2026. u dobi od 27 godina. Alternativno, Luka bi mogao zamijeniti posljednju sezonu njegov ugovor s produženjem supermaxa nastavi li biti u najboljoj petorci NBA lige i odlučili li ostati u Dallasu", ističu Amerikanci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo