'Suci su krali Hrvatsku, a sve zbog Slovenaca!'

'Suci su nas katastrofalno krali protiv Grka i mislim da je to bila namještaljka zbog Slovenaca.

18.9.2013.
8:36
VOYO logo

Hrvatska ima otvoren put na Eurobasketu, u četvrtfinalu je dobila Ukrajinu, koja je na papiru najlakši protivnik od osam preostalih reprezentacija... Što mislite, dokle možemo doći? To treba uzeti uvjetno, bit će to vrlo teška utakmica, ali imamo veliku šansu. Eliminirali smo Grčku, u utakmici Španjolske i Srbije otpada još jedan kandidat za medalju, Francuzi nisu pokazali ništa specijalno, imaju Parkera, ali nemaju pravog centra, Litva još manje, Španjolcima očito strašno fale dva centra Pau Gasol i Ibaka, i Hrvatska sada ima šansu i za medalju, a vrlo smo blizu odlaska na Svjetsko prvenstvo.

Idemo redom, kakvi su po vama Ukrajinci? Ukrajinci su puno bolji nego što su bili u kvalifikacijama, a imaju američkog trenera koji ih je odlično posložio, doveo ih je u red. To što smo mi favoriti ne mora ništa značiti, moramo odigrati maksimalno angažiranu obranu da bismo iskoristili šansu. Ako pobijedimo Ukrajinu, već smo među četiri najbolje reprezentacije Europe, onda od sljedeće dvije utakmice jednu trebamo dobiti i imamo medalju. A ako pobijedimo obje, imamo i zlatnu medalju. Pa nije to nemoguće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako komentirate skandal s navodnim puštanjem Španjolske Italiji da bi u četvrtfinalu išli na 'lakšeg' protivnika – Srbiju? Gledao sam tu utakmicu, ali nemam osjećaj da su Španjolci izgubili namjerno. Uostalom, to je teško reći. Mislim da tu Španjolci nisu špekulirali, to bi bilo vrlo glupo. A na kraju krajeva, pitanje je je li Srbija slabija od Litve. Srbi su sjajno odigrali s Francuzima, i taktički i u svakom drugom smislu, imaju tog ekstra igrača Krstića, pa Nedovića, Bogdanovića i Bjelicu, mogu biti vrlo opasni. Bit će to sjajna utakmica, Srbija protiv Španjolaca.

//www.youtube.com/embed/dOdCxNRbbUg

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska i Srbija se ne mogu sastati prije finala. Što kažete na tu mogućnost da se sastanemo u samoj završnici? Sve je moguće, pa evo prvi smo u grupi i jedni i drugi, a to samo ilustrira dominaciju košarke na ovim našim prostorima. Morate znati da je četvrtina od 24 reprezentacije na Eurobasketu s ovih prostora. Dakle čak šest reprezentacija – Hrvatska, Srbija, Slovenija, BiH, Makedonija i Crna Gora. I još pet iz bivšeg SSSR-a. A među osam najboljih su ušle tri reprezentacije iz bivše Jugoslavije – Slovenija, Srbija i mi.

Kakvu bi ulogu danas igrala ta hipotetska reprezentacija Jugoslavije? Pa Jugoslavija je nekad bila košarkaška velesila, u finalima Europskih prvenstva je pobjeđivala s 25 koševa razlike, recimo Italiju. A i danas bi to bila velesila, suvereno bi dominirala na ovom prvenstvu. Pa uzmite samo igrače koje bi ta reprezentacija danas imala – ovog Dragiča iz Slovenije, uzmite Krstića iz Srbije, Bogdanovića, Tomića i Ukića od naših, pa i Drapera, tu je i Žorić, pa Teletović iz BiH, da dalje ne nabrajam...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za kraj, kako ocjenjujete suđenje na ovom prvenstvu? Protiv Grčke su nas suci konstantno potkradali, trebamo li plašiti prije četvrtfinala? Suci su nas katastrofalno krali protiv Grka i mislim da je to bila namještaljka zbog Slovenaca. Slovencima je odgovaralo da Grci pobijede i onda bi oni igrali protiv Ukrajine u četvrtfinalu. Pa nije normalno da oni dobiju 29 slobodnih bacanja, a mi pet. Tri puta ne sudi prekršaj pri prodoru Bogdanovića i onda mu još dosudi tehničku grešku. I to onaj Ukrajinac, jer je Ukrajincu pasalo da Ukrajina igra protiv Slovenije, a ne protiv nas. I to je isto velika greška FIBA-e da postavlja suce koji su direktno zainteresirani. Protiv Italije je bilo dobro suđenje, a ovo je bila katastrofa, katastrofa. Ali ne vidim da bismo dalje mogli imati problema, ne vidim tko bi sad tu mogao imati neke interese.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo