Ministar našao novu 'močvaru' za isušivanje

Ministar sporta Željko Jovanović, čini se, najozbiljnije kani uvesti red u hrvatski sport. Nakon HNS-a, Jovanović se baca na sređivanje stanja u košarci.

2.3.2012.
9:42
VOYO logo

Prije nego što je krenuo u obračun s vodećim ljudima hrvatskog nogometa Vlatkom Markovićem i Zdravkom Mamićem, ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović izjavio je da je "HNS močvara koju treba isušiti".

A Jovanović je sada najavio da će svoju pažnju posvetiti Hrvatskom košarkaškom savezu, na čijem je čelu Danko Radić, kojeg mnogi prozivaju zbog sukoba interesa i slabe brige za hrvatsku košarku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U hrvatskoj košarci nema nikakvih problema, niti jedan posto. Ako ministar misli da ima, neka se bavi svojim poslom. Vrata su mu otvorena za suradnju i razgovor. Dapače, poželjno je da nas provjeri", kaže predsjednik HKS-a i profesionalni tehnički direktor ABA lige, koji tvrdi da nije u sukobu interesa.

"Oni koji provlače tu tezu o meni ne znaju ni što je sukob ni što je interes, a kamoli što je sukob interesa. Kod nas se to kaže i ostane živ, a ja nisam u sukobu interesa", izjavio je Radić i poslao poruku Jovanoviću i njegovom pomoćniku Petru Skansiju:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dok se ne promijeni Zakon o sportu, njihove pozicije ionako nemaju težinu", smatra Radić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo