Pozitivan izbornik /

Sesar ponosan nakon poraza: 'Pokazali smo da smo na pravome putu, a Grčka može daleko'

Image
Foto: FIBA

Nakon poraza Hrvatske izjavu su dali izbornik Sesar i Mateo Drežnjak

7.7.2024.
23:26
FIBA
VOYO logo

Hrvatski košarkaši nisu uspjeli osigurati plasman na Olimpijske igre u Parizu. Nedostajalo im je malo, ali Grčka je zasluženo pobijedila 80-69 u kvalifikacijskome finalu u Pireju.

Image
Glavu gore /

Grci idu u Pariz: Hrabra Hrvatska pala je od boljih protivnika

Image
Glavu gore /

Grci idu u Pariz: Hrabra Hrvatska pala je od boljih protivnika

Ipak Hrvatska može biti ponosna jer je pokazala karakter na turniru u Grčkoj te je pokazala borbenost i hrabrost. Hrvatsku su predvodili Ivica Zubac s 19 poena, ali i sjajni Mateo Drežnjak koji je imao odličnu utakmicu i u obrani i u napadu te je susret završio s 15 koševa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Igrao sam jako dobro, sa svojom energijom utjecao sam na momčad na početku. Pogodio sam neke šuteve. Napravili smo neke greške u obrani koje su nas koštale pobjede. Morali smo pogoditi više trica da bismo imali šanse za pobjedu", rekao je Drežnjak.

Izbornik Josip Sesar čestitao je pobjednicima, ali je također bio ponosan na hrvatsku igru:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želim čestitati Grčkoj i želim im sreću u Parizu. Čestitam i mojoj momčadi na odličnom turniru, ponosan sam na njih. Jedva čekam studeni i kvalifikacije za Europsko prvenstvo", rekao je izbornik i dotakao se Giannisa Antetokounmpa koji je predvodio Grčku s 23 koša.

"No što je bilo vidljivo, kada god bio dobio dva metra otvorenog puta, završio bi u reketu i bila bi bacanja. Iz dva koraka radi razlomljeni dvokorak i uvijek dobije prekršaj. Nemamo takva tijela da možemo to zatvoriti pa smo se morali odlučiti na takav rizik. Vidjeli ste kada ulazi Mitoglou, Papagiannis, na svakoj poziciji imaju po četiri, pet igrača. Blagoslov je voditi takvu ekipu i imati takav arsenal oružja i talenta u momčadi", rekao je Sesar

"Dobro smo se držali i igrali smo dobro, imali smo problem u zatvaranju poluvremena i u trećoj četvrtini kada smo ishitreno nekoliko puta išli prema košu. Odigrali smo dobru utakmicu i dobar turnir, čestitam reprezentativcima na sjajnom ponašanju i turniru. Ova Grčka može jako daleko na Olimpijskim igrama. Ne volim slaviti poraze, ali mislim da smo pružili dobar otpor i pokazali da smo na pravom putu", zaključio je u pozitivnome tonu izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo