Osim 'bahatih' najava, Hrvati nisu dorasli ovakvoj mašini

U finalnom dvoboju ABA lige u Tel Avivu, Maccabi je pobijedio Cedevitu.

30.4.2012.
21:58
VOYO logo

"Najbolji smo u regiji! Put u Tel Aviv nismo shvatili kao izlet", istaknuo je trener Cedevite Dražen Anzulović uoči dvoboja s Maccabijem, dok je Vedran Vukušić susret najavio riječima:

"Borit ćemo od početka do kraja kako bi ušli u neizvjesnu završnicu, a onda je sve moguće."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, riječi ovog dvojca srušile su se već nakon prvih deset minuta. Furiozni start Izraelaca donio je domaćinima prednost od 16 razlike, semafor je na kraju prve četvrtine pokazao 27:11 za Žute. Već u tom trenutku bilo je jasno kako je utakmica riješena, te kako će Maccabi do kraja susret mirno privesti kraju.

Tako je i bilo! 'Žuta mašina' malo je usporila, ali ni u jednom trenutku nije dozvolila hrvatskom doprvaku da se vrati u susret. Nakon izjednačene druge i treće četvrtine, uspjela je Cedevita protiv rezervne momčadi Maccabija doći do minus 10, no za nešto više, nedostajalo je kvalitete!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Opušteni Izraelci u drugom su si poluvremenu dopustili 54 primljena koša, dok su u prvim dvjema četvrtinama primili samo 23. Košarkaši Dražena Anzulovića jednostavno nisu bili dorasli prejakom suparniku: izgubili su čak 14 lopti, a prvo su poluvrijeme završili tragičnim (1:18) šutom za dva poena.

Pobjednike je predvodio Keith Langford s 21 košem, dok je Richard Hendrix dodao 16 uz sedam skokova. Zagrebački je sastav predvodio Chris Warren s 24 koša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pred gotovo 11.000 navijača Maccabi je uspio u onome što mu je promaklo 2003. godine, kada je u finalu doigravanja Jadranske lige poražen od Zadra u ljubljanskom Tivoliju. Postali su Izraelci šesti po redu pobjednici natjecanja u njegovu 11. izdanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo