NEĆE MOĆI, OVE NOĆI / Ratnici bez milosti razbili Kauboje iz Dallasa i poveli s 1-0 u finalu Zapada. Steph Curry i Luka Dončić vodili veliku bitku

Image
Foto: Profimedia

Posljednji rezultatski kontakt sa suparnikom Dallas je imao krajem prvog poluvremena (35-38). Do kraja prvog dijela Golden State je pobjegao

19.5.2022.
8:36
Profimedia
VOYO logo

Košarkaši Golden Statea poveli su 1-0 protiv Dallasa, u finalnoj seriji Zapadne konferencije NBA lige. Na domaćem parketu Golden State je noćas po hrvatskom vremenu slavio sa 112-87 u prvom susretu.

Image
OBRAČUN ZVIJEZDA /

Luka, stari, pa razvaljujemo vas

Image
OBRAČUN ZVIJEZDA /

Luka, stari, pa razvaljujemo vas

Posljednji rezultatski kontakt sa suparnikom Dallas je imao krajem prvog poluvremena (35-38). Do kraja prvog dijela Golden State je pobjegao na devet razlike (54-45), dok je potpuni odmak uslijedio u trećoj četvrtini kada je domaćin napravio seriju 10-0. Pretvorio je 54-47 u 64-47 te je konstantno do kraja držao dvoznamenkastu prednost za ugodni start ove finalne serije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ujednačena petorka Warriorsa

Petorka Golden Statea je bila ujednačena te su svi njeni igrači zabili dvoznamenkasti broj poena plus dvojica igrača s klupe (Poole 19 i Porter Jr. 10). Prvi strijelac bio je Stephen Curry s 21 poenom, a tome je dodao 12 skokova i četiri asistencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Andrew Wiggins je dao 19 uz pet skokova i tri dodavanja, dok je Klay Thomspon ubacio 15 uz pet skokova i četiri asista.

Dončić zabio 20

Luka Dončić je predvodio Dallas s 20 poena, ali uz šut 6-18 i tek 3-10 za tri poena. Isto tako, Dončić je tijekom utakmice izgubio sedam lopti, a ostvario je sedam skokova i četiri asistencije. Od strane domaćina potpuno je zaustavljen tijekom drugog poluvremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

S klupe je Spencer Dinwiddie ubacio 17 koševa, dok je Jalen Brunson uz 14 poena imao loš šut iz igre 6-16, kao i što je ostao bez ubačaja za tri poena (0-5). Dallas je imao vrlo loš šut tijekom cijelog ovog uvodnog ugleda pa su gosti iz Teksasa ukupno iz igre gađali 31-86 (36 posto), a za tri poena 11-48 (23 posto).

Slijedi druga utakmica finala Istoka

Druga utakmica Golden Statea i Dallasa opet se igra u San Franciscu, u noći s petka na subotu po srednjeeuropskom vremenu, dok će u noći s četvrtka na petak drugu utakmicu finala Istoka odigrati Miami i Boston. U toj seriji Miami je poveo 1-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NBA doigravanje, finale Zapada (prva utakmica):

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Golden State - Dallas 112-87 (Golden State je poveo 1-0 u seriji na četiri pobjede)

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo