KOŠ ODLUKE PAO PREKO BOGDANOVIĆA: / Savršeni Bender i učinkoviti Hezonja iskoristili minutažu

Image
Foto: Screenshot

Poraze su upisali klubovi hrvatskih košarkaša koji su u noći na četvrtak izašli na parkete najjače košarkaške lige svijeta, no zapažen učinak u njima ostvarili su Hrvati.

29.12.2016.
8:25
Screenshot
VOYO logo

U očekivanom i uvjerljivom porazu Phoenix Sunsa, a bilo je 98-119 na gostovanju kod moćnih San Antonio Spursa, Bender, 19-godišnji hrvatskih krilni centar i četvrti izbor ovogodišnjeg drafta, odigrao je novu odličnu partiju. Samo dan nakon najbolje utakmice svoje kratke NBA karijere (11 koševa, 13 skokova protiv Houstona), Bender je ponovno bio odličan za 26:32 minute provedene u igri. Ubacio je deset poena uz savršenih 4-4 iz igre (2-2 za tricu), a tome dodao četiri i jednu osvojenu loptu, asistenciju i blokadu. Spurse, koji su igrali bez svog najboljeg igrača Kawhija Leonarda, do pobjede je vodio LaMarcus Aldridge s 27 ubačenih koševa i osam skokova.

Image
BRILJANTNA NOĆ HRVATA: /

Bogdanović predvodio Brooklyn do spektakularne pobjede sa zvukom sirene

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slično uvjerljiv poraz upisali su i košarkaši Orlando Magica i to kao domaćini ogleda protiv Charlotte Hornetsa. Utakmica je završila rezultatom 120-101 uz 21 poen Kembe Walkera i 20, uz devet skokova i osam asistencija, Nicolasa Batuma za pobjednički sastav. U poraženom su dvanaest minuta prilike dobili Damjan Rudež i Mario Hezonja. Uz sedam 'uzetih' šuteva, od čega šest za tri poena, i dva pogođena, Rudež je ogled zaključio s učinkom od šest poena skokom i asistencijom, dok je Hezonja obilježio zadnju četvrtinu u kojoj je pokazao više preciznosti te za deset poena potrošio šest lopti (četiri ubačaja, trica 2-4), čemu je dodao i dvije uhvaćene lopte, asistenciju i blokadu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preko Bogdanovića za pobjedu

Brooklyn Netsi nižu poraze, pa su tako sad upisali osmi u posljednjih deset odigranih utakmica i 23. u 31. susretu sezone. Odlučila je zadnja lopta, a nju je sa zvukom sirene za 101-99 pobjedu Chicago Bullsa, i to preko Bojana Bogdanovića, pospremio raspoloženi Jimmy Butler. Ukupno je ubacio 40 poena i imao jedanaest skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je jedan od šuteva koje svakodnevno vježbam", kazao je junak utakmice.

Osim što nije mogao zaustaviti raspoloženog Butlera, Bogdanović nije bio niti odveć raspoložen u napadu. Vratio se u petorku Netsa, odigrao nešto manje od 28 minuta i iskoristio ih za deset poena te dva skoka i dvije asistencije. Šut za tricu iznosio mu je 1-4, ukupan 4-11.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Derbi večeri odigrali su omjerom vodeća momčad lige Golden State Warriorsi (28-5) i druga momčad Istoka Toronto Raptorsi (22-9), a pobjeda je otišla na stranu domaćina iz ORACLE arene rezultatom 121-111. Već nakon prve četvrtine Warriorsi su imali +25, a do kraja ogleda njihov je istaknuti trojac prebacio brojku od 20 poena. Točnije, Kevin Durant je utakmicu završio s 22 poena, 17 skokova i sedam asistencija, Stephen Curry dodao 28 uz po sedam uhvaćenih lopti i dodavanja za koš, a Klay Thompson 21 koš i šest skokova. Najviše kod Toronta pokazali su DeMar DeRozan (29) i Kyle Lowry (27, jedanaest asistencija).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NBA liga, rezultati:

Orlando Magic - Charlotte Hornets 101-120

Washington Wizards - Indiana Pacers 111-105

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Atlanta Hawks - New York Knicks 102-98 (produžetak)

Detroit Pistons - Milwaukee Bucks 94-119

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Chicago Bulls - Brooklyn Nets 101-99

New Orleans Pelicans - LA Clippers 102-98

Tekst se nastavlja ispod oglasa

San Antonio Spurs - Phoenix Suns 119-98

Denver Nuggets - Minnesota Timberwolves 105-103

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Portland Trail Blazers - Sacramento Kings 102-89

Golden State Warriors - Toronto Raptors 121-111

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo