Konačno je i to gotovo! Hrvatska ima novog košarkaškog izbornika!

Sad se sve zna! Velimir Perasović novi je izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije. Konačno imenovanje novog izbornika trebalo bi se dogoditi krajem veljače.

15.2.2015.
10:15
VOYO logo

Sportske novosti pišu kako je predsjednik HKS-a Danko Radić održao sastanak sa Velimirom Perasovićem koji je spremno prihvatio poziv za preuzimanje nacionalne košarkaške momčadi. Tako će Perasović voditi reprezentaciju Hrvatske na domaćem Eurobasketu ove godine. Vrijedi istaknuti i kako nakon sastanka obje strane o tome ne govore. Konačno imenovanje se očekuje krajem veljače, pa kad stvar i postane službena, onda će se izaći u javnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Perasović je jedan od naših najboljih trenera koji je itekako cijenjen u Europi, posebno u Španjolskoj. Proslavljeni hrvatski košarkaš, koji je na OI u Barceloni 1992. godine osvojio ono srebro zlatnog sjaja, u trenerskoj karijeri je vodio prvo Croatiju Osiguranje iz Splita, nakon toga Tau Ceramicu s kojom je izborio Final Four Eurolige.

U sezoni 2007/08, preuzeo je klupu Estudiantesa, a 2008/09 je došao u Cibonu, gdje je ostao do 2010. godine. Sa Cibonom je došao do finala tadašnje NLB lige (današnja ABA liga), ali i nesretno izgubio finale od Partizana u Areni Zagreb, i to onim ludim košem s pola igrališta u režiji Kecmana u posljednjoj sekundi dvoboja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, u sezoni 2008/09 je izabran za najboljeg trenera regionalne NLB lige. U obje sezone na klupi Cibone izborio je TOP 16 Eurolige.

Nakon Cibone je vodio i turski Efes Pilsen. U siječnju 2012. godine, preuzeo je Valenciju, u sezoni 2013/14 je osvojio Eurokup, i napustio klupu u siječnju 2015.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo