PRAVI POTEZ / Dinamo produžio ugovore s najboljim igračima i pokazao visoke ambicije u idućim godinama

Image
Foto: KK Dinamo

KK Dinamo produžio ugovore s najboljim igračima

4.5.2023.
12:43
KK Dinamo
VOYO logo

U svojoj debitantskoj sezoni među najboljim klubovima u Hrvatskoj, KK Dinamo ostvario je sjajan rezultat - plasman u četvrtfinale doigravanja Premijer lige i u polufinale Kupa Krešimira Ćosića.

Image
OVO NE SMIJETE PROPUSTITI /

Boysi dolaze podržati novog trenera Dinama

Image
OVO NE SMIJETE PROPUSTITI /

Boysi dolaze podržati novog trenera Dinama

Uz kapetana Hrvoja Garafolića, do tog uspjeha Dinamo su predvodili i Ivan Novačić i Ivan Vučić, dvojica ponajboljih igrača kluba. Oni su danas produžili ugovore zagrebačkim premijerligašem, te će i iduće sezone biti dio momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tako je kostur momčadi zadržan i za iduću sezonu", naglasio je predsjednik kluba Marijan Pojatina i nastavio:

Image
Foto: KK Dinamo Zagreb
Image
Foto: KK Dinamo Zagreb

"Naravno da smo zadovoljni što su Ivan i Ivan potpisali nove ugovore već sad. Znali smo i ovo ljeto kad smo ih dovodili da su obojica sjajni igrači, ali i profesionalci. Dojma sam i da oni uživaju u našem klubu i logično je da smo produžili suradnju. Time smo svi u klubu na velikom dobitku. Ono što želim odmah naglasiti jest da ovo nismo napravili jer je sezona za nas gotova plasmanom u četvrtfinale doigravanja. Naprotiv, vjerujemo da će dečki nakon ovih potpisa biti još koncentriraniji na ovim utakmicama koje slijede. "

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadalje, Pojatina je istaknuo:

"Sve što radimo je dio našeg dugoročnog plana u klubu. Mi smo već u prvoj sezoni među najboljim klubovima ostvarili sjajan uspjeh, jer osim zavidnih sportskih rezultata smo učvrstili stabilnost kluba, financijske obveze ispunjavamo na vrijeme, organizacijski se širimo i vjerujemo da, na tim temeljima, kao klub možemo samo dalje rasti. Što se tiče prve momčadi kostur momčadi ostaje na okupu i iduće sezone, dolaze nam i novi sponzori, a raste nam i omladinski pogon. Pripremamo već sad i ljetni kamp za djecu, a uskoro ćemo predstaviti i jedan inovativni način daljnjeg financijskog i organizacijskog rasta kluba", kazao je Pojatina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Ivana Novačića u Dinamu se šale da je sjajan maneken za neku vinariju, jer što je stariji, to je bolji. Kolo prije kraja regularnog dijela prvenstva Novačić je šesti strijelac lige, sa 16.5 poena u prosjeku.

"Zahvalio bi se klubu na povjerenju. Pronašao sam se u ovom klubu i uživam u ovoj obiteljskoj atmosferi koju imamo. Situacija u klubu koja je stabilna mi je samo dodatna motivacija u ovim godinama. Vjerujem da možemo biti još bolji i ove sezone. Pred nama je najslađi dio, doigravanje u kojem nemamo što izgubiti i onda najopasniji. Nagodinu ćemo jasno imati još veće ambicije", kazao je Novačić prilikom potpisivanja ugovora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivan Vučić u svojoj premijernoj sezoni nekoliko je utakmica plesao na rubu triple douple učinka, a u ovoj sezoni postiže u prosjeku 11.7 poena uz 5.6 skokova i 2.9 asistencije.

"Kada sam dolazio u Dinamo bilo mi je teško povjerovati u priču koja mi je predstavljena jer to je realnost u našoj košarci. No, sad mogu reći da je ovo jedna jako lijepa priča i da je vrlo ugodno raditi u ovoj sredini. Mislim da smo se jako dobro povezali i shvatio sam da ne trebam što više tražiti kada sve ovo imam doma, u svojem gradu. Iako smo autsajderi u doigravanju, mislim da ćemo imati što za reći i da ćemo pokazati naše pravo lice i biti jako opasni svima", izjavio je Ivan Vučić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo će protivnika u četvrtfinalnoj seriji saznati u petak navečer, a to će biti Zadar ili Cibona. Obzirom da klub podržavaju Bad Blue Boysi, jasno je kako, bez obzira na protivnika, Zagreb čeka novi košarkaški spektakl u vrućoj atmosferi Draženovog doma.

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo