JASNA PORUKA / Kapusta nakon rušenja Partizana Srbima otkrio što smatra problemom hrvatske košarke

Image
Foto: R.R./ATAImages/PIXSELL

Tricu za pobjedu, pet sekundi prije kraja, postigao je hrvatski reprezentativac Borna Kapusta koji je finale završio s 10 poena i pet asistencija

21.9.2023.
19:02
R.R./ATAImages/PIXSELL
VOYO logo

Košarkaši Studentskog centra iznenađujuće su osvojili Superkup regionalne ABA lige, turnir koji se održavao u Podgorici, nakon što su u finalu pobijedili osvajača ABA lige Partizan 83-81 (25-22, 17-18, 21-26, 20-15).

Image
BRAVO MAJSTORE! /

Kapusta tricom pet sekundi prije kraja šokirao Partizan i uzeo mu trofej iz ruku

Image
BRAVO MAJSTORE! /

Kapusta tricom pet sekundi prije kraja šokirao Partizan i uzeo mu trofej iz ruku

Nakon što je Studentski centar vodio cijelo prvo poluvrijeme, početkom treće četvrtine Partizan je okrenuo rezultat u svoju korist. Tri minute prije kraja Partizan je imao, činilo se, sigurnih 81-73. No, do kraja više momčad iz Beograda nije postigla ni poen, Studentski centar je kontrirao s deset i proslavio pobjedu. Tricu za pobjedu, pet sekundi prije kraja, postigao je hrvatski reprezentativac Borna Kapusta koji je finale završio s 10 poena i pet asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pripremali smo se kao i za sve ostale utakmice. Nismo išli odigrati dobru utakmicu, išli smo na pobjedu. Bio je drugačiji dogovor, ali nije ostalo previše vremena, zato sam išao na izolaciju, a ostalo ste vidjeli", kroz smijeh je za Telegraf.rs rekao Kapusta, koji se potom dotaknuo i hrvatske košarke.

"Mislim da bi u hrvatskoj trebali više davati prilike playmakerima, a ne da nakon dvije, tri utakmice igrača maknu u stranu i zaborave na njega."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kapusta je bio dio reprezentacije koja je ovog ljeta ostvarila pet pobjeda u kvalifikacijama za Olimpijske igre.

"Mislim da smo ovo ljeto, na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine, pokazali kako se treba odnositi i igrati za reprezentaciju. Samo uz takav pristup naši rezultati mogu ići na bolje", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BKFC 50 iz Denvera ekskluzivno gledajte 23. rujna na streaming platformi Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo