KAO ŠTO SMO I NAJAVILI / Kao što smo i najavili: Cibona i službeno predstavila svoje zvučno MVP pojačanje

Image
Foto: Profimedia

José Vildoza novi igrač Cibone

4.6.2021.
16:41
Profimedia
VOYO logo

Ono o čemu smo prije nekih dva tjedna i pisali sad je dobilo službenu potvrdu. Dvadeset i petogodišnji argentinski playmaker Joséa Vildozu (191 cm), košarkaš argentinskog prvaka San Lorenza i službeno je od strane Cibone, svog novog kluba, predstavljen kao novi razigravač Vladimira Jovanovića.

Image
PLESAT ĆE SE TANGO I ZAMBA POD TORNJEM: /

Cibona potpisala talentiranog MVP-a južnoameričkog finala - donosimo detalje

Image
PLESAT ĆE SE TANGO I ZAMBA POD TORNJEM: /

Cibona potpisala talentiranog MVP-a južnoameričkog finala - donosimo detalje

Potpisao na dvije godine

Vildoza je potpisao na dvije godine s opcijom izlaza nakon prve za Eurokup - Euroliga kluboveSan Lorenzo (punim imenom Club Atlético San Lorenzo de Almagro) je klub koji je peterostruki prvak (od 2016.) u argentinskoj Liga Nacional de Básquet - LNB, a ovo je bio Vildozin treći naslov s njima u četiri godine igranja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nedavno je u finalnoj seriji protiv Quimse proglašen MVP-jem. U domaćem prvenstvu je za 31 minutu provedenu u igri postizao 14.9 poena, 3.2 skoka i 4.2 asista, a u finalnoj utakmici je zabio 18 poena, uzeo 2 skoka i 2 asista, zabijao u ključnim trenucima što mu je osiguralo laskavu titulu najkorisnijeg igrača.

"Odabrao sam Cibonu jer mi se svidio klub. Ljudi u klubu zanimali su se za mene i ovo mi se učinilo kao dobra opcija. Sretan sam što sam ovdje. Ante Tomić mi je najdraži hrvatski igrač", rekao je Vildoza za službenu stranicu Cibone. Što je još rekao pogledajte u priloženom videu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Drago nam je da smo doveli igrača za kojeg je bio veliki interes'

Domagoj Čavlović, direktor Cibone kazao je:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Drago nam je da smo doveli igrača za kojeg je bio veliki interes iz Europe, pogotovo iz Španjolske. Vjerujemo da će svoj daljnji iskorak u karijeri napraviti u idućoj sezoni. Došao je uvjeren da će tu dobiti priliku koju smatra da zaslužuje, a mi ga također vidimo kao igrača koji će, osim što će napredovati, dati nam kvalitetu potrebnu za igranje ABA lige i borbu za trofeje u Hrvatskoj".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vladimir Jovanović također je prokomentirao novu klupsku igračku akviziciju...

"Pratili smo Vildozu duže vrijeme i upoznati smo s njegovom kvalitetom. Nije ga bilo lako dovesti u Zagreb i u Cibonu iz razloga što su ga pratili i za njegove kvalitete čuli i bogatiji klubovi. Mi smo to završili na vrijeme, prvi smo ušli u razgovore, predstavili mu naš plan, što od njega očekujemo i što treba donijeti klubu. Našli smo zajednički jezik i zadovoljstvo nam je što smo doveli ovako kvalitetnog igrača, argentinskog reprezentativca. Bit će nam pravo pojačanje i uz ostale igrače će činiti zbilja interesantnu vanjsku liniju. Uskoro će biti službeni dolasci i još nekih igrača. Mi smo već dugo na tom košarkaškom tržištu i nastojimo pojačati ekipu pravim, kvalitetnim igračima s dobrim karakterima koji mogu rasti skupa s ekipom i dati svoj doprinos. Nastavljamo jačanje igračkog kadra i čim to bude službeno navijači će biti pravovremeno obaviješteni", izjavio je Jovanović, stoji na službenoj web stranici Cibone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Zagreb sletio jučer

Vildoza je u Zagreb sletio u četvrtak navečer. U petak ujutro je odradio sastanak u klubu te nastavlja za Italiju gdje će završiti postupak dobivanja talijanskog državljanstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo