PLESAT ĆE SE TANGO I ZAMBA POD TORNJEM: / Cibona potpisala talentiranog MVP-a južnoameričkog finala - donosimo detalje

Image
Foto: Profimedia

Net.hr doznaje kako je Cibona potpisala Joséa Vildozu

20.5.2021.
13:46
Profimedia
VOYO logo

Veliko pojačanje Cibone za sljedeću sezonu je - potpisano! Prema pouzdanim informacijama od stranih kolega koje su došle do nas, zagrebački velikan potpisao je 25-godišnjeg argentinskog playmakera Joséa Vildozu (191 cm), košarkaša prvaka San Lorenza i to na dvije godine s opcijom izlaza nakon prve za Eurokup - Euroliga klubove. San Lorenzo (punim imenom Club Atlético San Lorenzo de Almagro) je klub koji je peterostruki prvak (od 2016.) u argentinskoj Liga Nacional de Básquet - LNB, a ovo je bio Vildozin treći naslov s njima...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šuškalo se već neko vrijeme da je José Vildoza na meti Cibone, neki argentinski mediji su pisali o tome a sad smo mi iz naših izvora dobili potvrdu već obavljenog posla. Plesat će se tako od sljedeće sezone argentinski košarkaški tangopod Tornjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vladimir Jovanović ga htio, kao i on njega

Vildoza se u Zagrebu očekuje za pripreme za novu sezonu, negdje prije srpnja, ne zna se još točno. Naravno, José Vildoza je doveden da pokrije poziciju jedinice, s naglaskom na "pokrije" jer kod trenera Vladimir Jovanovića nema startera, svatko se od treninga do treninga mora dokazivati.

Takva mu je trenerska filozofija. Upravo je Jovanović inzistirao na njemu ili, bolje rečeno, Jovanović je htio njega a Vildoza također Jovanovića i došlo je do dogovora i potpisa. Također, Vildozu su zvali Valencia i Baskonija, treća i četvrta momčad jake španjolske ACB lige. Oni su imali ideju da ga potpišu i da ga daju negdje na posudbu u Španjolskoj da igra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, Argentinac je to odbio zbog Jovanovića i Cibone. Brose Bamberg i Crvena Zvezda također su bili zainteresirani za njega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MVP finala

Vildoza je košarkaš koji je rođen u Cordobi i cijelu je svoju igračku karijeru proveo u Argentini uz jednu posudbu u Venecueli. Karijeru je započeo u Libertadu de Sunchalesu, a u minulom finalu prvenstva Argentine José Vildoza je osvojio svoju treću titulu a ponio je i nagradu za najkorisnijeg košarkaša finala (MVP).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Talentirani Argentinac je u regularnoj sezoni lige bilježio 14.9 poena i 4.2 asistencija, dok je u finalu još i podignuo prosjek na 20.2 poena uz 2.6 skokova i 2.6 dodavanja. Bilježio je i nastupe za mlade argentinske selekcije, kao i za kombinirane, šarene sastave Argentine na turnirima u Kini te Fibinim kvalifikacijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za sada još nema službene potvrde ove informacije.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo