KAKVO VESELJE U DRAŽENOVOM DOMU: / Cibona na korak do Final foura!

Image
2.3.2016.
21:35
VOYO logo

Cibona je tako preskočila Juventus sa 2-0 u pobjedama, jer je prije tjedan dana u Uteni slavila sa 87:84.

Dvoboj pun preokreta

Dvoboj u KC "Dražen Petrović" bio je pun preokreta, na početku bolje je izgledao gostujući sastav koji je poveo sa 16:6. No, Cibona je boljom igrom u obrani koja je donosila osvojene lopte i lagane koševe iz protunapada u drugoj četvrtini stigla do preokreta i na odmor otišla s prednosti 40:37.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Početak drugog poluvremena donio je sličan scenarij kao i početak utakmice, gosti su nastavak otvorili serijom 13-0, a kako su postigli i posljednja tri poena u prvom poluvremenu ostvarili su seriju od 16-0 za vodstvo 50-40. Tada se "probudio" James Florence koji je s nekoliko poena dao novi impuls Ciboni koja je do kraja treće četvrtine smanjila na jedan razlike (58:59), a s pet koševa na početku četvrte četvrtine stigla i do prednosti 63:59.

Juventus izjednačio dvije minute prije kraja

Ipak, 1:38 minuta prije kraja Juventus je izjednačio na 80:80, a tada su najbolji igrači Cibone u srijedu, Florence i Filip Krušlin pogodili po tricu, a između njihovih ubačaja Nik Slavica se istaknuo u obrani sjajnom blokadom i 36 sekundi prije kraja bilo je 86:80. No, niti tada nije bio kraj, jednim pogođenim slobodnim bacanjem i tricom Juventus je stigao na 86:84, a nakon što je Slavica 4.4 sekunde prije kraja pogodio jednom od dva slobodna bacanja, Juventus je mogao tricom poravnati i odvesti susret u produžetak, ali to se srećom nije dogodilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krušlin 27, Florence 25

Krušlin je postigao 27, a Florence 25 koševa za Cibonu koja je igrala bez Ante Žižića zbog ozljede leđa, dok su Chavaughn Lewis sa 24 i Spencer Butterfield sa 22 ubačaja predvodili Juventus.

U četvrtfinalu će Cibona igrati protiv ruskoj Jeniseja iz Krasnojarska, a prva utakmica igrat će se u Rusiji 16. ožujka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo