MONSTRUOZNO / Kakva noć Ivice Zubca: Naš majstor odigrao jednu od najboljih utakmica u NBA-u i deklasirao najboljeg obrambenog igrača lige

Image
Foto: Profimedia

Zubac je u posljednoj utakmici LA Clippersa stigao do 11. double-doublea ove sezone

30.12.2023.
8:44
Profimedia
VOYO logo

LA Clippersi pobijedili su Memphis Grizzliese 117-106, a u toj utakmici hrvatski centar Ivica Zubac odigrao je jednu od najboljih utakmica u svojoj krajieri u NBA-u. On je za pobjedničku ekipu u nešto više od 33 minute na parketu uz šut iz igre 7/8 zabio 15 koševa i upisao rekordnih 20 skokova, jednu asistenciju i jednu blokadu.

Image
URNEBESNO /

Jokić i suigrač iz Denvera snimili reklamu, fanovi 'plaču' od smijeha: 'Zaboravio sam tekst, je**m ti mamu!'

Image
URNEBESNO /

Jokić i suigrač iz Denvera snimili reklamu, fanovi 'plaču' od smijeha: 'Zaboravio sam tekst, je**m ti mamu!'

Zubac je u ovoj utakmici deklasirao Memphisovog Jarena Jacksona Juniora, najboljeg obrambenog igrača lige, koji je imao samo dva skoka i oduševio Amerikance svojom partijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napete i atraktivne utakmice te još jedan pohod Kauboja na novu medalju gledatelji mogu pratiti od 10. siječnja - na glavnom kanalu RTL-a i streaming platformi VOYO.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo mu je treća utakmica zaredom s double-double učinkom i 11. ukupno ove sezone.

Paul George je ubacio 23 koša za pobjedu u četvrtoj uzastopnoj utakmici bez Kawhija Leonarda. James Harden je utakmicu završio sa 16 poena i 13 asistencija, dok je Russell Westbrook ubacio 14 poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grizzliese su predvodili Marcus Smart i Jaren Jackson Jr. koji su zabili svaki po 22 koša, a Ja Morant je dodao 19 poena i 10 asistencija.

Oklahoma City Thunder su svladali u gostima Denver Nuggetse sa 119-93 najviše zahvaljujući raspoloženom Shaiju Gilgeous-Alexanderu koji je utakmicu završio sa 40 koševa, od čega 17 u trećoj četvrtini. Partio ga je Chet Holmgren sa 24 koša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod Denvera, kojem je prekinut niz od šest pobjeda, Nikola Jokić je imao 19 koševa, 10 skokova, sedam asistencija i sedam izgubljenih lopti, a Peyton Watson ubacio je 14 koševa.

Boston Celtics je upisao 16. pobjedu na domaćem terenu, sa 120-118 su nadigrali Toronto Raptorse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jaylen Brown je s 31 poenom, 10 skokova i šest asistencija pomogao Bostonu da pobijedi petu utakmicu zaredom, a Derrick White je dodao 21 poen, pet skokova i sedam asistencija.

Toronto je zaostajao tri koša 1,4 sekunde prije kraja i na Pascalu Siakamu je napravljen prekršaj. On je realizirao prvo slobodno bacanje i namjerno promašio drugo, ali Raptorsi nisu uspjeli kontrolirati odbijenu loptu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Scottie Barnes predvodio je Raptorse s 30 poena i 10 skokova, a  Siakam je završio s 27 poena.

Washington Wizards su prekinuli niz od tri poraza svladavši u gostima sa 110-104 Brooklyn Netse. Kyle Kuzma je za pobjedu gostujuće momčadi ubacio 26 koševa, a Deni Avdija je upisao svoj drugi double-double učinak u devet dana s 21 poenom i 13 skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mikal Bridges imao je momčadski rekord od 19 poena za Netse, kojima je ovo drugi poraz zaredom.

Phoenix Suns su kod kuće sa 133-119 bili bolji od Charlotte Hornetsa, a do pobjede ih je vodio Devin Booker s 35 ubačaja.  Kevin Durant je dodao 21 poen i 11 asistencija, a Jusuf Nurkić 24 poena i 15 skokova. Eric Gordon ubacio je još 21 koš. Terry Rozier je bio najbolji strijelac Charlotte i utakmice sa 42 koša čemu je dodao osam asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Portland Trail Blazers su sa 134-128 svladali gostujuće San Antonio Spurse. Jerami Grant i Malcolm Brogdon zabili su po 27 koševa kako bi pomogli Portlandu u pobjedi. Jabari Walker dodao je 25 koševa s klupe Portlanda, Scoot Henderson sa 22 koša i 11 asistencija,  Keldon Johnson iz San Antonija predvodio je sve strijelce s 29 pogodaka. 

Orlando Magic su kod kuće sa 117-108 pobijedili New York Knickse. Franz Wagner zabio je rekord sezone od 32 koša i ugrabio devet skokova, a Paolo Banchero dodao je 29 poena i 10 skokova. Knickse je predvodio Julius Randle sa 38 poena i 12 skokova i ovo mu je bila 16. uzastopna utakmica u kojoj je došao do granice od 20 poena. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sacramento Kings su nadoknadili zaostatak od 23 koša i na kraju u gostima sa 117-110 nadigrali Atlanta Hawkse. De'Aaron Fox je za gostujuću momčad ubacio 31 koš, pogodivši sedam trica u drugom poluvremenu, a Domantas Sabonis je dodao 25 ubačaja. Kod Atlante najbolji je bio sa 24 pogotka i devet asistencija Trae Young.

U Clevelandu Giannis Antetokounmpo je zabio 34 koša, a Damian Lillard 31 za pobjedu Milwaukee Bucksa od 119-111 nad domaćim Cavaliersima. Antetokounmpo je također ugrabio 16 skokova za devetu pobjedu u 10 utakmica Bucksa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cleveland je predvodio Donovan Mitchell, koji se vratio nakon što je propustio četiri utakmice zbog bolesti, s 34 poena i devet asistencija. Jarrett Allen dodao je 30 poena i 12 skokova.

Philadelphia 76ers su na gostovanju sa 131-127 nadigrali Houston Rocketse zahvaljujući Tyrese Maxeyu koji je postigao rekordnih 42 poena. Fred VanVleet bio je najbolji kod Rocketsa s 33 koša, od čega je osam trica, i 10 asistencija. Jalen Green dodao je 31 poen uz šut 12 od 19.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo