PRVACI VRLO LOŠI / Jokić ponovno ispisuje povijest: Preskočio legendu NBA lige! Evo što je sad napravio

Image
Foto: Profimedia

Warriorsi su nakon početnih 3-2 nanizali četiri poraza, a u novoj sezoni još nisu osjetili slast pobjede na gostujućem parketu (0-5)

4.11.2022.
9:38
Profimedia
VOYO logo

Košarkaši Golden State Warriorsa poraženi su sa 130:129 na gostovanju u Orlandu, iako je Stephen Curry završio utakmicu s 39 koševa i devet asistencija, a Denver je do pobjede u Oklahoma Cityju (122:110) predvodio Nikola Jokić koji je novim "triple-double" učinkom nadmašio i legendarnog Wilta Chamberlaina.

Warriorsi su nakon početnih 3-2 nanizali četiri poraza, a u novoj sezoni još nisu osjetili slast pobjede na gostujućem parketu (0-5).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odigrali smo devet utakmica i imamo dobar uzorak za kombinacije u momčadi pa je vrijeme da probamo nešto drugačije. Svi će dobiti priliku. Moramo pronaći kombinaciju koja će 'kliknuti'", izjavio je trener aktualnih NBA prvaka Steve Kerr.

Image
IPAK SU POBIJEDILI /

Ružne scene u Ateni: Navijači poludjeli nakon trice pa bocom pogodili liječnika Partizana

Image
IPAK SU POBIJEDILI /

Ružne scene u Ateni: Navijači poludjeli nakon trice pa bocom pogodili liječnika Partizana

"Dali smo im 46 slobodnih bacanja, a tako se ne može pobjeđivati u NBA ligi. Čak i kad smo imali 16 koševa prednosti, nije to izgledalo dobro, prolazili su nam na sve strane do polaganja. Svi će protiv nas željeti biti u najboljem izdanju i to smo dobili od njih", dodao je Kerr čija je momčad izvela čak 31 slobodno bacanje manje od igrača Magica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za razliku od Orlanda, Oklahoma City Thunder nisu izašli kao pobjednici iz domaćeg dvoboja protiv favoriziranih gostiju. Denver je u Paycom Centeru slavio sa 122:110, a pritom je Nikola Jokić došao do još jednog povijesnog učinka. Naime, dvostruki MVP NBA lige je ubacio 15 koševa uz 13 skokova i isto toliko asistencija, što mu je bio treći ovosezonski "triple-double", a ukupno 79. u karijeri, čime je nadmašio legendarnog Wilta Chamberlaina, koji je bio prijašnji rekorder među centrima sa 78 utakmica u kojima je imao "triple-double" učinke.

Nuggetsi su već u prvoj četvrtini došli do dvoznamenkaste prednosti, a u drugoj su otišli i do najvećih +19, ali su dopustili domaćoj momčadi povratak u utakmicu. Thunder je krajem treće četvrtine došao do prvog vodstva na utakmici, ali se Denver sredinom zadnjeg dijela dvoboja ponovno odvojio i mirno došao do pete pobjede u sezoni (5-3).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jesmo li bili dobri svih 48 minuta? Ne. No, ono što me najviše čini ponosnim je činjenica da smo se vratili i pregrupirali nakon njihove velike serije u trećoj četvrtini, kad smo prestali igrati obranu i gubili lopte. Nismo paničarili", rekao je trener Nuggetsa Michael Malone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo