JEDNOSTAVNO NEZAUSTAVLJIV: / Curry razbio i Memphis

4.5.2015.
19:36
VOYO logo

Najbolja momcad NBA lige iz regularnog dijela sezone nije dopustila Memphisu iznenadenje kakvo je Washington priredio pobjedivsi u gostima najbolju momcad Istoka Atlantu (104:98) u prvoj utakmici njihove polufinalne serije.

Grizzliesi su igrali bez svog prvog razogravaca Mike Conleyja koji se jos uvijek oporavlja od operacije jagodicne kosti i prema najavama bi mogao s maskom na licu zaigrati vec u drugoj utakmici. Njegov povratak na parket mogao bi ubrzati rasplet prvog dvoboja, s obzirom na to da ni Nick Calathes, ni Beno Udrih nisu uspjeli razigrati i voditi momcad na onaj nacin kako to cini Conley.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na drugoj strani Stephen Curry je radio upravo ono sto je cinio cijele sezone. Prodirao je i mucio svoje cuvare, pogadao trice kad su mu ostavili samo malo prostora ili asistirao kad su suigraci bili u boljoj poziciji. Utakmicu je zavrsio s 22 kosa, 7 asistencija i 4 ukradene lopte i predvodio Warriorse do jos jedne pobjede u Oracle Areni, gdje su posljednji put porazeni jos 27. sijecnja, kad je Chicago bio bolji u produzetku (113-111).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila je to jos jedna predstava dostojna igraca koji ce biti proglasen najboljim u regularnom dijelu sezone. NBA liga to jos nije sluzbeno potvrdila, ali mnogobrojni mediji su tu vijest objavili pozivajuci se na anonimne, ali dobro upucene izvore.

"Vise me brine serija s Memphisom. Znam kakvo je stanje, ali se pokusavam koncentrirati na utakmice. Ako me nazovu bit cu vrlo sretan, a bit ce i mnogo ljudi koji ce se moci osjecati ponosni u tom trenutku", izjavio je Curry kad mu je postavljeno pitanje o MVP nagradi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedna je nagrada vec i sluzbeno zavrsila u rukama Golden Statea. Uoci utakmice je legendarni Jerry West urucio priznanje glavnom menadzeru momcadi iz Oaklanda Bobu Myersu koji je izabran za najboljeg duznosnika u NBA ligi.

Mnogi su pomislili da bi stanka od osam dana, koliko je proslo izmedu posljednje utakmice Golden Statea u prvom krugu, mogla biti prednost Memphisa u prvoj utakmici ove serije. Medutim, Grizzliesi su samo jednom vodili (3-0), kad je Courtney Lee postigao prvi kos na utakmici. Jos su se nekako uspjeli zadrzati ispod 10 poena zaostatka na poluvremenu (61-52), no kad je cetiri minute prije kraja trece cetvrtine Curry pogodio tricu za okruglih 80-60, zgasnula je i posljednja nada gostiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Skinuli smo paucinu s nase napadacke igre. Sad samo trebamo tako nastaviti dalje i dizati svoju igru", slikovit je bio Curry u opisu onoga sto su Warriorsi pokazali u prvoj utakmici.

Uz Curryja, najveci doprinos pobjedi Golden Statea dali su Klay Thompson (18 koseva, 6 asistencija), Draymond Green (16 poena, 5 skokova) i Harrison Barnes (11 koseva, sut 4/4). Marc Gasol (21 kos, 9 skokova i 3 asistencije) i Zach Randolph (20 poena, 9 skokova i 5 asistencija) bili su jedini igraci gostujuce momcadi koji su se mogli nositi s "ratnicima". Druga utakmice serije igra se ponovno u Oakland Areni, u noci s utorka na srijedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo