PONOSAN NA NJIH / Izbornik Slovenije: 'Impresioniran sam nakon anemične predstave protiv Hrvatske'

Image
Foto: Klodian Lato/EUROKINISSI/PIXSELL/PIXSELL

Sloveniji sada u polufinalu slijedi Grčka, dok će Hrvatska igrati protiv Dominikanske Republike

4.7.2024.
21:19
Klodian Lato/EUROKINISSI/PIXSELL/PIXSELL
VOYO logo

Košarkaška reprezentacija Slovenije ostala je korak do osvajanja prve pozicije u skupini A kvalifikacijskog turnira za odlazak na Olimpijske igre koje se održava u Pireju. Na koncu je presudio tek jedan šut.

Image
SPORAN POTEZ LUKE /

Dončić molio za pomoć Novozelanđana pa promašio tricu kojom bi 'ukrao' Hrvatskoj prvo mjesto: 'Zaj**o sam!'

Image
SPORAN POTEZ LUKE /

Dončić molio za pomoć Novozelanđana pa promašio tricu kojom bi 'ukrao' Hrvatskoj prvo mjesto: 'Zaj**o sam!'

Nakon uvodnog poraza od Hrvatske (92-108), te novozelandskog trijumfa protiv Sesarove ekipe (90-86), Slovenija je za osvajanje prvog mjesta u skupini i nešto lakšeg suparnika u polufinalu trebala pobijediti Novi Zeland sa 29 koševa razlike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na koncu je Slovenija slavila sa +26, a u zadnjim sekundama je imala dvije trice za +29, ali su Gregor Hrovat i Luka Dončić bili neprecizni, pa je ostalo +26, a Hrvatska ipak osvojila prvo mjesto.

Sloveniji sada u polufinalu slijedi Grčka, dok će Hrvatska igrati protiv Dominikanske Republike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bili smo svjesni da smo protiv Hrvatske razočarali slovenske navijače i da moramo pokazati bolju sliku na parketu. Danas je to bila prava Slovenija, šteta samo što nisam pogodio taj zadnji šut, koji bi nam dao lakšeg protivnika u polufinalu, ali mi moramo pobijediti Grčku ako želimo otići na Olimpijske igre, nije važno hoće li to biti polufinale ili finale , jer imaju nekoliko sjajnih igrača uz Giannisa Antetokounmpa," prenosi STA izjavu Luke Dončića.

"Utakmica je bila biti ili ne biti. Impresioniran sam odgovorom igrača nakon anemične predstave protiv Hrvatske. Kao izbornik sam ponosan na njih i moram priznati da sam uživao u igri i borbi s klupe, a mi smo opet dokazali da smo najjači kada je najpotrebnije i kupili smo kartu za polufinale u kojem nas čeka za favoriziranu Grčku koja ima zastrašujuće jaku postavu za košarkaške sladokusce," dodao je slovenski izbornik Aleksander Sekulić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Polufinalni susreti na rasporedu su u subotu, dok je finale u nedjelju, a samo pobjednik turnira ide u Pariz

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo