PRIPREME / Izbornik Mulaomerović zadovoljan igrom hrvatskih košarkaša: 'Igrači su igrali srcem, tako se igra za reprezentaciju'

Image
Foto: Grafika RTL.hr - Goran Kovacic/PIXSELL - Luka Stanzl/PIXSELL

Hrvatsku u nedjelju čeka novi susret u Pardubicama protiv domaćina Češke

14.8.2022.
12:58
Grafika RTL.hr - Goran Kovacic/PIXSELL - Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska muška košarkaška reprezentacija u prvoj je pripremnoj utakmici pred nastup na EuroBasketu na turniru u Pardubicama uvjerljivo svladala Bugarsku sa 98-68. Kod naših košarkaša je debitirao Amerikanac Jaleen Smith koji je u susretu skupio tri poena namjestio sedam asistencija.

Image
njegova strana priče /

Srpski košarkaš o sukobu u Kninu: 'Muškarac je vikao da smo mu ubili majku '95. i da će sad on nas'

Image
njegova strana priče /

Srpski košarkaš o sukobu u Kninu: 'Muškarac je vikao da smo mu ubili majku '95. i da će sad on nas'

Kod Bugarske su David Kravish i Vencislav Petkov ubacili po 11. Hrvatski izbornik je isprobao sve igrače koje je imao na popisu za ovu utakmicu. Najefikasniji su bili Karlo Matković sa 16 i Toni Perković sa 15 koševa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik je zadovoljan većinom utakmice.

"Osim prve četvrtine, mislim da su ostale tri odigrane na vrhunskom nivou, prije svega intenzitetom, a i da pokažemo već na prvoj utakmici što smo i kako radili. Momci su odgovorili na najbolji mogući način, ovo je put i način na koji se igra u reprezentaciji. Uspjeli smo podijeliti minutažu, a i zadovoljan sam, ponavljam, odnosom, energijom i intenzitetom u posljednje tri četvrtine. Zadovoljan sam timskom igrom i atmosferom i svime što su momci pokazali. Sad nas čeka teška utakmica s Češkom, bit će to dobra provjera, nemamo puno vremena za odmor", kaže izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igrači su izašli i igrali srcem, tako se igra za reprezentaciju.

"Dobra prva pripremna utakmica. Jako smo zadovoljni s energijom i pristupom kakvog smo imali, tako trebamo i nastaviti. Još smo u procesu uigravanja, no, hvala Bogu, imamo vremena, tako da se nadam da ćemo s ovakvom energijom nastaviti i dalje. Svatko je izašao odigrati sa srcem i pokazao kako se igra za reprezentaciju i to je jedna od ključnih stvari. Bitna je bila i agresivnost koju smo pokazali s klupe tako da sam zadovoljan i s te strane", rekao je Mulaomerović za HKS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatsku u nedjelju čeka novi susret u Pardubicama protiv domaćina Češke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo