Hrvatska senzacija za kraj napravila novi podvig

Cedevita je na Final Fouru Eurokupa u Trevisu u susretu za treće mjesto pobijedila slavni Benetton 59:57 i tako slavljem zaokružila najljepšu hrvatsku košarkašku priču u posljednjih 20 godina.

17.4.2011.
22:56
VOYO logo

Hrvatska je momčad slavila u napetoj završnici jedne teške utakmice u kojoj je nakon prvih 20 minuta rezultat bio svega 23:21 za momčad Jasmina Repeše kojoj su mnogi vidjeli u finalu, pogotovo domaći navijači.

U momčadi Cedevite najefikasniji su bili Corsley Edwards sa 16 koševa i devet skokova te Dontaye Draper s 10 koševa i devet skokova, dok su kod domaćina najviše zabili Greg Brunner i Donatas Motiejunas (10).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treće mjesto Cedevite najveći je uspjeh hrvatske klupske košarke od samostalnosti na što je jako ponosan i većinski vlasnik Atlantic Grupe Emil Tedeschi:

"Mi imamo povijest od tek 20 godina postojanja i na nju smo ponosni. Mi smo povijest mogli i kupiti jer su nam to nudili naši sportski prijatelji, ali nismo. Dino Rađa nam je nudio da uđemo u Split, nudio nam se i Zadar, a svi znaju za naše razgovore s Cibonom. Ne smatram da je nužno da sve moramo raditi sami, ali je ovako najslađe", izjavio je Tedeschi i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za nas je velika stvar što smo ovdje bili u društvu bogatog ruskog kluba (Uniks), slavnog talijanskog kluba (Benetton) i uglednog španjolskog kluba (Sevilla). Nisam uopće bio opterećen osvajanjem Eurokupa. Bit će tu još puno uspona i padova, no bitno je tu da ljudi koji vole košarku ovaj klub prepoznaju kao pošten. Kao klub koji radi na dugoročan i organiziran način, koji ima fizionomiju. Tragično je kada vam život ovisi o jednoj lopti, hoće li ona ući u koš ili ne", izjavio je Tedeschi.

Vezani članci:

arti-201104160034006 arti-201104010433006 arti-201103310714006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo