Potpuni debakl na startu: 'Zar se ovako bori za Hrvatsku?!'

Hrvatska košarkaška reprezentacija nije mogla imati teži start na Europskom prvenstvu u Sloveniji.

4.9.2013.
10:59
VOYO logo

Hrvatske nade u senzaciju u Celju rasplinule su se već nakon prve četvrtine koju je Španjolska dobila 24-9. Sve do četvrte minute druge četvrtine i koša Ante Tomića Hrvatska je bila na jednoznamenkastom broju postignutih koševa, što dovoljno svjedoči o kvaliteti španjolske obrane i neraspoloženosti hrvatskih igrača u napadu.

Sljedeće dvije četvrtine minimalno smo dobili s dva, odnosno jednim košem razlike, nakon čega je u posljednjoj četvrtini uslijedio totalni raspad. Španjolska je reprezentacija posljednjih deset minuta dobila s nevjerojatnih 19:3, a jedini je koš iz igre za Hrvatsku u tom periodu zabio Luka Žorić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod Hrvatske, koja je imala tek 25.4% šuta iz igre, a još gorih 11.8% šuta za tri poena, najefikasniji je bio Bojan Bogdanović sa 12 koševa i ujedno i jedni dvoznamenkasti igrač. Luka Žorić zabio je 8 koševa, a Roko Leni Ukić 7 uz 7 skokova. Kod Španjolaca, najefikasniji sa 15 koševa bio je Rudy Fernandez. Koš manje uz 11 skokova ubacio je Marc Gasol, dok je Jose Calderon zabio 13 koševa.

Hrvatska sljedeću utakmicu igra već u četvrtak u 14.30h protiv Gruzije koja je u 1. kolu sa uvjerljivih 84:67 savladala Poljsku. Plasman u drugi krug natjecanja izborit će tri prvoplasirane momčadi iz svake od skupina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očekivali smo bolje, promašili puno otvorenih šuteva, na kraju smo se raspali do kraja, iskoristili su to i zabili lake poene", rekao je hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović i dodao: "Žao mi je zbog navijača, valjda će biti bolje protiv Gruzije."

"Nije se lako pojaviti pred kamerama nakon ovakve utakmice. Loše smo odigrali, ali to je prva utakmica. Izgubili smo samopouzdanje promašajima na startu i tu je utakmica određena. Nemamo pravo se igrati kao što smo igrali u posljednjoj četvrtini", priznao je izbornik Jasmin Repeša, a kapetan Roko Leni Ukić je bio iskren:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kroz tri četvrtine se vidjelo da igramo sa solidnom energijom, u napadu smo bili tragični, Gasol nas je potjerao iz reketa, nismo imali raspoloženog pojedinca, na kraju je izgledalo jako ružno, ta razlika je trebala biti puno manja. Ovo moramo zaboraviti i dobiti Gruziju, to je ključna utakmica za prolaz skupine."

Svoj sud o nastupu Hrvata dao je i stručni komentator HTV-a Dražen Anzulović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zar se ovako bori za Hrvatsku?! Ne, ovako se sigurno ne bori za hrvatski grb! Razočaran sam jer tako se ne igra pred toliko naše publike koja ih je danas bodrila u Sloveniji."

Skupina A Izrael - Velika Britanija 71-75, produžetak Belgija - Ukrajina 57-58 Francuska - Njemačka 74-80

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupina B Latvija - Bosna i Hercegovina 86:75 Makedonija - Crna Gora 80-81 Srbija - Litva 63-56

Skupina C Hrvatska - Španjolska 40-68 Gruzija - Poljska 84-67 Češka - Slovenija 60-62

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupina D Turska - Finska 55:61 Švedska - Grčka 51-79 Rusija - Italija 69-76

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo