HRVATSKA DRUGI PUT NA SVJETSKOM PRVENSTVU U KOŠARCI 3X3: / Teška skupina za naše košarkaše

Image
Foto: PIXSELL

Na SP-u 2014. u Moskvi naši su 'hakleri' osvojili peto mjesto, nakon što su u četvrtfinalu poraženi od Litve

10.4.2018.
17:03
PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska muška reprezentacija u košarci 3x3, sportu koji će se naći u programu Olimijskih igara 2020. u Tokiju, igrat će u skupini D ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva na Filipinima zajedno s Latvijom, Ukrajinom, Jordanom i Nigerijom, odlučeno je u ždrijebom održanim u utorak u sjedištu Međunarodne košarkaške federacije (FIBA) u švicarskom Miesu.

Igra se u najvećoj dvorani u svijetu

Svjetsko prvenstvo je na programu od 8. do 12. lipnja, a sve će se utakmice igrati na istom terenu u najvećoj dvorani na svijetu, Philippine Areni u Manili, koja može primiti 55.000 gledatelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na SP-u će sudjelovati po 20 reprezentacija u muškoj i ženskoj konkurenciji, a podijeljenji su u četiri skupine po pet reprezentacija. Samo Rusija, Nizozemska i domaćin natjecanja Filipini imaju reprezentacije u obje konkurencije, a pravo sudjelovanja ekipe su stjecale zahvaljujući renkingu na FIBA-inoj 3x3 ljestvici. Izravno pravo sudjelovanja, osim domaćina, izborili su branitelji naslova s prošlogodišnjeg SP-a u Nantesu, Srbija u muškoj, a Rusija u ženskoj konkurenciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski košarkaši za najveće suparnike u prvom dijelu natjecanja imaju aktualne europske prvake Latvijce i osvajače bronce Ukrajince, koji slove za najveće favorite u borbi za prve dvije pozicije koje vode u četvrtfinale s kojim počinje nokaut faza. Sve utakmice nokaut faze bit će odigrane završnog dana prvenstva.

Hrvatskoj će ovo biti drugi nastup na Svjetskom prvenstvu. Na SP-u 2014. u Moskvi naši su 'hakleri' osvojili peto mjesto, nakon što su u četvrtfinalu poraženi od Litve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo