[FOTO] PROCURILA RUTA KOBNOG BRYANTOVA LETA: / Jedan detalj posebno se ističe. Nesreća je vrlo lako mogla biti spriječena?

Image
Foto: Profimedia

Istraga, u koju se uključio i FBI, započela je vrlo brzo nakon nesreće, a sada se nameću neka vrlo važna pitanja

27.1.2020.
11:04
Profimedia
VOYO logo

Svijet sporta u šoku je nakon objave kako je jedan od najboljih američkih košarkaša svih vremena Kobe Bryant (41) poginuo u padu helikoptera u Calabasasu, gradu u američkoj saveznoj državi Kaliforniji. S Bryantom je bila i njegova 13-godišnja kći Gianna Maria Onore, a poginulo je svih devetero osoba koje su se nalazile u helikopteru. Bryantovi su s još sedmero ljudi putovali na košarkaški turnir za djevojčice na kojem je Gianna trebala nastupiti.

Istraga, u koju se uključio i FBI, započela je vrlo brzo nakon nesreće, a sada se nameću neka vrlo važna pitanja, poput onih, tko je kriv i je li se nesreća mogla spriječiti? Jedan od odgovora možda je i stigao. Čini se kako je pilot helikoptera bio upozoren da leti prenisko, o čemu izvještavaju NY Post i Daily Mail. No, jedan od razloga nesreće svakako je izrazito gusta magla koja je potpuno smanjila vidljivost pilotu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NETKO JE IPAK KRIV ZA SMRT KOBEJA BRYANTA I NJEGOVE KĆERI? /

Pojavila se zastrašujuća informacija. Bilo je dramatično uoči pada

Image
NETKO JE IPAK KRIV ZA SMRT KOBEJA BRYANTA I NJEGOVE KĆERI? /

Pojavila se zastrašujuća informacija. Bilo je dramatično uoči pada

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Nepravilonosti u ruti

"Vlažnost zraka bila je gotovo 100 posto, što govori da je zrak bio poput juhe. Bilo je vrlo maglovito", rekao je Michael Guy za CNN. Loše vremenske uvjete potvrdila je i losanđeleška policija. "Vremenski uvjeti u nedjelju ujutro nisu zadovoljavali minimalne uvjete za letenje policije u Los Angelesu", rekao je glasnogovornik Josh Rubenstein CNN-u.

Helikopter je uzletio iz zračne luke John Wayne u 9.06 sati ujutro po tamošnjem vremenu, dakle, 18.06 sati po hrvatskom, a ubrzo je utvrđena nepravilnost na ruti leta. Helikopter je nekoliko puta kružio, mijenjao visinu, nekoliko puta se okretao oko Zoološkog vrta u LA-u, a letio je izrazito nisko čekajući da se magla barem malo raziđe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stvarni razlog pada

Prije nego što je krenuo prema jugu gdje je udario u planinu, pilot je kontaktirao zračnu luku Burbank, gdje je tražio mjesto za slijetanje, a onda je podigao helikopter sa 300 na 600 metara visine i upao u još veću maglu. Nakon toga je pri brzini od 300 km/h udario u obližnju planinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvor je NY Postu otkrio kako sumnja da je bilo kvara na motoru jer helikopter ima dva motora, ali je pojasnio koji bi mogao biti stvarni razlog pada. "Ovakve se nesreće događaju jer pilot gubi osjećaj u prostoru. S obzirom na ostatke na mjestu nesreće, čini se da su se zabili u planinu prednjim dijelom helikoptera", rekao je izvor.

Naglasio je kako inače helikopter Sikorsky S-76 voze dvojica pilota, ali da je ovaj Bryantov vozio samo jedan. "Vjerojatno je letio oslanjajući se na ono što vidi, a ne na instrumente koji nadziru visinu letenja", naglasio je izvor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo