IZ NEMOGUĆIH POZICIJA / Dončić nevjerojatno zabio uz pomoć semafora pod krovom dvorane pa s trice ostavio komentatora u šoku

Image
Foto: Profimedia

Slovenac je stao ispod koša, a zatim visoko bacio loptu koja je od semafora pod krovom dvorane i od table prošla kroz obruč

1.4.2024.
10:09
Profimedia
VOYO logo

Luka Dončić odigrao je novu fantastičnu partiju na NBA parketima. Njegovi Dallas Mavericksi pobijedili su Houston Rocketse 125-107 te zaustavili njihov niz od 11 uzastopnih pobjeda. Slovenski reprezentativac utakmicu je završio s 47 koševa, 12 skokova te sedam asistencija.

Image
NBA SPEKTAKL /

Zubac odigrao najbolju utakmicu sezone, briljantan učinak Jokića

Image
NBA SPEKTAKL /

Zubac odigrao najbolju utakmicu sezone, briljantan učinak Jokića

Već u prvoj četvrtini ubacio je 22 koša, do poluvremena skupio 32, a do kraja susreta tu brojku doveo do svog desetog najvećeg učinka u utakmicama osnovnog dijela u NBA ligi. Rekord mu je 73, koliko je ubacio Atlanta Hawksima u siječnju ove godine. Utakmicu je završio sa šutom za tricu 9/16, čime je izjednačio osobni rekord u NBA ligi. Ukupan šut u sinoćnoj utakmici bio mu je 18/30.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebno valja izdvojiti nevjerojatan ubačaj iz bezizlazne situacije u akciji iz treće četvrtine. Dončić se nalazio na trici, vrijeme je curilo i nije mogao napraviti ništa osim baciti loptu prema košu i nadati se da će biti precizan. Napravio je to pokretom kao da ide na polaganje, korak ispred crte za tricu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što? Što? Ovo je ludo", govorio je u čudu komentator utakmice, a trener Jason Kidd nakon utakmice sve ovako opisao:

"Imam osjećaj da je mnoge oduševio ovaj koš. No, s druge strane, to je Luka. On uvijek može ubaciti teške šuteve. On je Picasso. Dajte mu kist, napravit će nešto posebno. A taj šut je bio prilično poseban. Pokazao je zašto je jedan od najboljih na svijetu. Zabijao je, čitao igru i igrao obranu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dončić je iz nemoguće pozicije zabio i na zagrijavanju za utakmicu. Često u tim situacijama pokušava čudesno pogoditi, a ovaj put je stvarno oduševio. Slovenac je stao ispod koša, a zatim visoko bacio loptu koja je od semafora pod krovom dvorane i od table prošla kroz obruč.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo