SALVE POHVALA

DARIO ZALUDIO AMERIKU: ‘Obožavam ga trenirati. Snažan je, pametan i samouvjeren u svemu što radi’

Iako u posljednjoj pripremnoj utakmici nije briljirao, hrvatski košarkaš Dario Šarić (22) i dalje svojim vještinama i odnosom prema poslu oduševljava sve u svojem novom klubu Philadelphia 76ersima.

Šarić je u subotnjem porazu od NBA prvaka Clevelanda (105-108) ubacio samo četiri koša, uz slabašan šuti iz igre 1-7. No, zato je u prijašnjim utakmicama bio vrlo dobar i najavio velike stvari u debitantskoj sezoni u najjačoj ligi svijeta.

U POTPUNOSTI PODBACIO: Nije to PlayStation, Šarić će sada biti na udaru kritika

‘Uvijek ide jako’

“Obožavam trenirati Darija. Snažan je, pametan je, sve je ono što smo i očekivali da će biti”, pun je pohvala bio trener Sixersa Brett Brown uoči utakmice protiv Memphisa u kojoj je odmarao hrvatskog reprezentativca.

Philadelphia je stekla pravo na Šarića u ljeto 2014. godine, ali je naš košarkaš još dvije sezone odlučio ostati u Europi, odnosno u dresu turskog Anadolu Efesa. Ove je godine napokon odlučio da je došlo vrijeme da se okuša u najjačoj mogućoj konkurenciji. Novom treneru nije trebalo puno vremena da upozna Šarićeve radne navike.

“Dario uvijek ide jako, shvatio sam to već na prvim treninzima. Samouvjeren je u obrani, samouvjeren je u svemu što radi. Jednostavno je takav, pravi profesionalac”, dodao je Brown u razgovoru s američkim novinarima.

Povratak na Net.hr