SUNSI POVELI U VELIKOM FINALU / Dario Šarić se ozlijedio u prvoj utakmici: Pogledajte tu groznu situaciju

Image
Foto: Profimedia

Sunsi poveli protiv Bucksa u finalnoj seriji NBA lige s 1:0

7.7.2021.
8:03
Profimedia
VOYO logo

Košarkaši Phoenix Sunsa noćas su po hrvatskom vremenu u Phoenixu pobijedili Milwaukee Buckse u prvoj utakmici velikog NBA finala 118:105. Loša vijest za sve ljubitelje američke profesionalne košarke u Hrvatskoj je ozljeda našeg Darija Šarića.

Image
SPEKTAKULARNA UTAKMICA /

Milwaukee Bucksi nakon 47 godina ušli u finale NBA-a i to bez najboljeg igrača

Image
SPEKTAKULARNA UTAKMICA /

Milwaukee Bucksi nakon 47 godina ušli u finale NBA-a i to bez najboljeg igrača

Šarić se ozlijedio u prvoj četvrtini

Šarić je ozljedu zadobio tijekom prve četvrtine ogleda u borbi s Brookom Lopezom. U pitanju je ozljeda desnog koljena, ali zasad se ne zna koliko je ozljeda teška.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski košarkaš je nakon neuspješnog pokušaja poentiranja uspio vratiti loptu u posjed Sunsa i tad počeo šepati. Odmah je izašao s parketa i uz pomoć se zaputio prema svlačionici. OVDJE pogledajte kako je to izgledalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nepune dvije minute utakmice Šarić je upisao jedan skok i imao jedan promašaj iz igre. U ovosezonskom doigravanju za Sunse, kojima je ovo bila prva utakmica u NBA finalu nakon 1993., Dario prosječno igra 11.1 minutu i za to vrijeme postiže 4.8 poena i 2.6 skokova po susretu.

'Znao sam da je Paul spreman'

Što se tiče ostalih događanja u ovom dvoboju, fantastični iskusni play Sunsa Chris Paul čekao je 16 godina da dođe do NBA finala. Uspio je to s momčadi koja je gladna, željna osvajanja svog prvog NBA naslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Samo sam znao da je spreman", rekao je košarkaš Phoenixa Mikal Bridges i nastavio:

"Cijeli je život pripremio za ovaj trenutak i to se vidi tamo na terenu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Paul je u debiju u NBA finalu imao 32 poena i devet asistencija, što je vrijedilo čekati, Devin Booker postigao je 27 koševa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Senzacionalna treća četvrtina Paula

Paul je postigao 16 koševa tijekom senzacionalne treće četvrtine u kojoj su navijači Phoenixa, koji su čekali 28 godina, ponovno uživali u jednom velikom NBA finalu igrom svojih ljubimaca iz Arizone...

"Svaki put kad je šutnuo, znao sam da ulazi", izjavio je Booker, prenosi američki ESPN.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zamalo je to uspio u trećoj četvrtini, kada je Paul imao 6 za 7 i postigao sve tri trice.

Konačno igrajući za naslov u svojoj 16. sezoni, Paul je u NBA finalu tek treći put i izgleda kao da bi ovo finale mogao učiniti drugačijim od druga dva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gradili smo cijelu sezonu za ove trenutke. Nastavit ćemo igrati. Ovo je samo jedna utakmica. Moramo ostati fokusirani", istaknuo je Paul.

Antetokounmpo ostvario double-double

Deandre Ayton dodao je 22 poena i 19 skokova da bi nastavio svoj prodor u prvoj sezoni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Antetokounmpo je imao 20 poena i 17 skokova nakon što je propustio dvije utakmice s hiperekstenziranim lijevim koljenom. Khris Middleton postigao je 29 koševa. Milwaukee je opet u zaostatku u seriji nakon prve utakmice i sad će morati dodatno zapeti, kako se ne bi našli u situaciji da u finalnoj seriji gube 2:0.

"Znamo da to neće biti lako. Znamo da će biti teško", naglasio je Middleton i nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Postoje trenuci u kojima ćemo biti u podređenom položaju u ovoj seriji. Ali ova serija nije gotova. Mi smo i dalje unutra. I dalje se moramo natjecati i samo igrati."

Otvaranje finalne serije bila je prva utakmica NBA finala u Phoenixu otkako su Chicago Bullsi velikog Michaela Jordana osvojili svoje treće uzastopno prvenstvo u Phoenixu u utakmici broj 6 1993. Sunsi, koji su u NBA ligu s Bucksima ušli 1968., pojavili su se 1976. godine u finalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sunsi su prije samo dvije godine bili najgori na Zapadu

Nisu izborili playoff od 2010. godine, a prije samo dvije godine bili su najgori na na Zapadu sa skorom 19-63.

No, Booker je do tada već bio krenuo prema zvijezdama, a Ayton je 2018. igrao na toj razini u postsezoni. Paul je bio stabilan kao i uvijek od svog dolaska u playoff...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada 36-godišnjak i desetostruki All-NBA izbor, našao se na listi najboljih igrača koji nikada nisu osvojili prvenstvo. Činilo se da možda nikada neće ni zaigrati u NBA finalu dok ga Oklahoma City nije razmijenila s ekipom Sunsa u usponu, a on bi mogao biti posljednji komad momčadi koji ih vodi sve do vrha.

Unatoč toliko debijima na finalnoj pozornici - Jae Crowder bio je jedini igrač koji je igrao finale, a to je bilo za Miami prošle godine na neutralnom mjestu - nije se činilo da je bilo puno treme kod njega po prvi put.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Paul u trećoj četvrtini prebacio u višu brzinu

Ali Paul je u trećoj dionici prebacio Sunse u drugu brzinu. Njegov šut pružio je prvo dvoznamenkasto vodstvo na utakmici za Sunse.

Kasnije je u tom razdoblju postigao osam uzastopnih poena Phoenixa, pogodivši tricu, plešući oko Bobbyja Portisa za polaganje, a zatim je pogodio novu tricu. Zatim je ostvario dodavanje prema Aytonu, koji je fauliran i oba slobodna bacanja postigao za 88:68 sa 2:20 do kraja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Njihovu igru pick-and-roll teško je čuvati", istaknuo je trener Bucksa Mike Budenholzer.

"Mislim da se jednostavno moramo popraviti. Pogledat ćemo ovu utakmicu ponovno. Vidjet ćemo kako možemo oduzeti dio ritma njihove igre."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bucksi su smanjili zaostatak na sedam poena blizu sredine četvrte četvrtine prije nego što je Paul pomogao Sunsima da se vrate u rezultatsku sigurnost. Pronašao je Bookera za tricu, ukrao loptu Middletonu i potom pogodio za 106:94.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Antetokounmpo će morati u ovoj finalnoj seriji pružiti apsolutno najviše od sebe

Milwaukee se također pojavljuje u trećem finalu, osvojivši naslov prvaka 1971. godine, ali ne dobivajući još jednu priliku za finale tamo još od poraza u njemu 1974. godine. Bucksi su pojačali tempo igre kada se Antetokounmpo brzo vratio od ozljede koja je izgledala ozbiljno kad se dogodila.

Dvostruki MVP propustio je posljednje dvije utakmice finala Istočne konferencije. Naveden je kao sumnjiv za otvaranje, ali u utorak je nadograđen do upitnog, a zatim ubačen u početnu postavu nakon što je odradio na terenu prije utakmice lakši trening...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sretan sam što sam vani i na bilo koji mogući način mogu pomoći svojoj momčadi i sudjelovati u svom prvom NBA finalu", izjavio je Antetokounmpo.

Jrue Holiday podbacio

Bucksi su bacili lopticu na Antetokounmpoa na svoj prvi posjed - igru ​​sličnu onoj koju je igrao kad se ozlijedio u 4. utakmici finala Istočne konferencije protiv Atlante - i činilo se da je napadao koš jednako snažno kao i uvijek.

No Jrue Holiday, koji je igrao tako dobro dok je Antetokounmpo bio odsutan, pucao je samo 4-14 iz igre i postigao 10 poena. Premalo protiv ovakvih Sunsa.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo