ŠARIĆ KORAK DO MAKSIMUMA: / Dario ne posustaje, još mu jedna utakmica nedostaje do stopostotnog učinka

Image
Foto: GIF/Youtube

Još je jedna utakmica ostala uoči NBA doigravanja, što za sve hrvatske košarkaše osim Bojana Bogdanovića znači i kraj sezone.

11.4.2017.
8:57
GIF/Youtube
VOYO logo

Dario Šarić je ponovno imao liječnički ograničenu minutažu (24) i za to vrijeme zabio 12 poena (šut 3-10), uz šest skokova i tri asistencije, dvije osvojene lopte i jednu blokadu.

Šarić korak od maksimalnog broja utakmica

Još ga jedna utakmica dijeli od maksimalno odigrana 82 susreta, trebao bi je odigrati u četvrtak u Madison Square Gardenu kod NY Knicksa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, ne samo zbog izdržljivosti, već i zbog sjajnog učinka u svojoj prvoj NBA sezoni, Šarić je izgledni kandidat za "rookieja" godine, iako ne bi bilo čudno da tu nagradu dobije njegov suigrač Joel Embiid iako je zbog ozljede odigrao samo 31 utakmicu. Neki će svoj glas dati kamerunskom centru, čudni su NBA kriteriji, no Šarić, bez obzira na nagradu, ima sjajnu perpektivu u najboljoj ligi svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bogdanović zabio devet, Pistonsi se oprostili od Auburn Hillsa

Washington Wizardsi ne mogu ni bolje ni lošije od četvrte pozicije na Istoku, koja im u prvom krugu najvjerojatnije donosi okršaj s Atlantom, možda s Milwaukeejem.

Bojan Bogdanović je sinoć, za 18 minuta igre protiv Detroita zabio devet poena (šut 3-7, trice 1-2)), uz četiri skoka. Najefikasniji igrač utakmice bio je Bradley Beal s 33 poena, dok John Wall nije igrao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Detroit Pistonsi sinoć su se oprostili od legendarne dvorane Palace u Auburn Hillsu, u kojoj su osvojili tri naslova NBA prvaka (1989., 1990., 2004.), od sljedeće sezone igrat će u Little Caesars Areni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na oproštaju su se sinoć okupile trofejne generacije Pistonsa koju su predvodili Isiah Thomas i Dennis Rodman te Chauncey Billups i Ben Wallace.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Orlando na -47 u Chicagu

Orlando Magic je doživio totalni potop kod Bullsa koji su slavili s čak 47 razlike, bilo je 122:75. Mario Hezonja dobio je veliku minutažu (31), a uspio je zabiti sedam poena uz šut 2-9 iz igre i imao jednu asistenciju. Damjan Rudež odigrao je pet minuta i ubacio dva poena. Najefikasniji su bili sa po 14 poena Vučević i Fournier, dok su kod razigranih domaćina šestorica igrača imala dvoznamenkasti učinak, prednjačio je Robin Lopez s 18 koševa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cleveland izgubio od Miamija u produžetku

Zanimljivo je bilo na Floridi gdje je Miami, koji se bori za mjesto u doigravanju, nakon produžetka dobio Cleveland 124:121. U ovoj utakmici trener Tyrone Lue odmarao je LeBrona Jamesa i Kyrieja Irvinga, a Cavsi su drugim uzastopnim porazom najvjerojatnije prepustili "jedinicu" na Istoku Boston Celticsima koji nisu kiksali protiv Brooklyna i u posljednjoj utakmici, protiv Milwaukeeja, imaju odluku u svojim rukama.

Deron Williams zabio je 35 poena, Kevin Love dodao je 25, ali Cavsi su na 0-7 bez LeBrona. S druge strane Tyler Johnson je zabio 24, Hassan Whiteside dodao je 23 uz 18 skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Heat je sad na devetom mjestu, izjednačen s Chicagom (40-41) i ima jednu pobjedu od sedmoplasirane Indiane (41-40), a posljednju utakmicu igra protiv Wizardsa koji su "zaključani" na četvrtoj poziciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poznati parovi doigravanja na Zapadu

U Zapadnoj konferenciji poznati su parovi doigravanja, ostaje još jedino otvoreno tko će u dvoboju Utah Jazza i LA Clippersa imati prednost domaćeg terena, jer se ove dvije momčadi bore za četvrto mjesto.

Od ostalih parova u 1. krugu doigravanja koje započinje u subotu, Golden State Warriorsi igrat će protiv Portlanda, San Antonio Spursi protiv Memphisa, Houston protiv Oklahome.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultati:

Philadelphia - Indiana 111:120 Miami - Cleveland 124:121 (prod.) Boston - Brooklyn 114:105 Milwaukee - Charlotte 89:79 Chicago - Orlando 122:75 Detroit - Washington 101:105 Portland - San Antonio 99:98 Golden State - Utah 99:105 LA Clippers - Houston 125:96

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo