'Ovo što smo mi njima napravili, to je nešto nestvarno'

Pobjeda Hrvatske protiv Italije je definitivno utakmica preokreta i dokaz da smo u našoj košarkaškoj reprezentaciji stvorili atmosferu, zajedništvo, homogenost.

14.9.2013.
18:29
VOYO logo

Vratio sam se iz Slovenije i utakmicu gledao na televiziji, ali proživljavao sam s našim dečkima sve od prve do zadnje sekunde. Od velike nervoze na početku, do briljantne igre i slavlja na kraju.

Stvarno smo bili dosta nervozni u početku, međutim, to je ta karakteristika velikih momčadi, da uz puno nervoze, promašenih zicera, loš postotak šuta, mi na poluvremenu gubimo samo s pet koševa razlike i imamo aktivan rezultat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, u drugom poluvremenu se priča sasvim okrenula i mi smo odigrali jednu nevjerojatno dobru trećinu. Taj ulazak u drugo poluvrijeme je bio presudan, dobili smo taj dio 25:9 i to je bio dodatni dokaz kakve karakterne igrače imamo. Od Bogdanovića, Ukića, Simona, Drapera koji je odigrao stvarno dobro, ma svi su pokazali da imaju srce kad je najviše trebalo.

Na kraju je ponovno došlo do pada u našoj igri, ispustili smo 15 poena prednosti, ali to je u neku ruku bilo i za očekivati. Talijani su predobra ekipa da bi im stalno držali onakav tempo i onakvu ludu seriju bez koša. To je nešto što je nestvarno, nešto što je jako teško imati u svakoj četvrtini. Talijani su do ove utakmice imali sjajan postotak šuta i veliku sigurnost u igri, ali kad im je netko odigrao ovakvu obranu kao mi, oni su jednostavno stali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada imamo jednu fantastičnu atmosferu, sami smo sebi dokazali da možemo dobiti najbolje i najveće. To se vidi na licima igrača, na njihovoj gestikulaciji, to zadovoljstvo najviše govori. Naravno, i navijači ograju veliku ulogu, što naši igrači oduševljeno i sami stalni ističu. Sve se pretvorilo u jednu prekrasnu priču.

Prvi smo se plasirali u četvrtfinale, što je ogroman uspjeh, ali moramo još odigrati rezultatski ne toliko bitnu utakmicu s Grčkom koja se još uvijek bori za prolaz dalje. Ako pobijedimo i budemo prvi u skupini, vjerojatno ćemo dobiti slabijeg protivnika u četvrtfinalu. Ja u načelu nikad nisam za kalkuliranje, premda je na ovakvim natjecanjima iznimno bitno znati odmoriti igrače, ali kad imaš ovakav pobjednički niz, nije ga pametno svjesno prekidati. Možda će Repeša malo rasteretiti ključne igrače, ali vjerujem da će ići na pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najljepše je da se hrvatska medalja u košarci sada sve manje čini kao san. Mislim da smo na svim pozicijama jaki, da imamo vrlo čvrstu obranu, imamo i atmosferu i pojedince koji se sjajno nadopunjuju, i sada je jasno da možemo otići jako visoko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo